bewaar
Sticky kipdrumsticks uit de oven
Sticky kipdrumsticks uit de oven
bewaar

Sticky kipdrumsticks uit de oven

De suiker in de chutney karamelliseert in de oven een beetje. Resultaat: lekker zoet korstje op de kip

15 min. bereiden
50 min. oventijd
pittig
573waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

rode peper

1 kg

kipdrumsticks

340 g

mangochutney

15 g

verse koriander

2

limoenen

250 g

cherrytomaten aan de tak

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (30 x 40 cm)

De suiker in de chutney karamelliseert in de oven een beetje. Resultaat: lekker zoet korstje op de kip

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2

Snijd het steeltje van de rode peper. Verwijder de zaadjes door de peper tussen je handen te rollen en snijd het vruchtvlees in dunne ringetjes. Leg de drumsticks in de ovenschaal en schep om met de mangochutney en rode peper. Bak ca. 50 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.

3

Snijd de limoenen in parten. Snijd de blaadjes van de koriander grof. Neem de schaal uit de oven, meng de tomaten erdoor, verdeel de limoenparten erover en bestrooi met de koriander.

Sticky kipdrumsticks uit de oven

Instructievideo - 02:15 min.