Cherrytomatensalsa met granaatappelpitjes
Zo hoort tomaat te smaken. Lekker sappig, zoet en fris in deze pittige salsa.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 250 g cherrytomaten aan de tak (AH Excellent)
- 1 gele paprika
- 1 rode peper
- 120 g verse granaatappelpitjes (bakje)
- 1 limoen
- 3 el extra vierge olijfolie
- 1 el appelstroop (AH Biologisch)
- 15 g verse munt (bakje)
Advertentie
Bereiden
- Snijd de cherrytomaten in kwarten en doe in een kom. Halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees van de paprika in kleine blokjes van ½ x ½ cm (brunoise) en doe bij de tomaat. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in kleine stukjes en voeg toe aan de tomaat en paprika. Schep de granaatappelpitjes erdoor.
- Pers de limoen uit en klop het sap samen met de olie en biologische appelstroop tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal de blaadjes munt van de takjes, snijd fijn en meng met de dressing door de salsa.
bereidingstip:
Laat de rode peper achterwege voor een minder pittige salsa.
combinatietip:
Lekker bij gegrild rundvlees of over een pasta met geschaafde Parmezaanse kaas (het gerecht is dan niet meer vegetarisch en lactosevrij).

Rode peper schoonmaken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 135 kcal
- eiwit 1 g
- koolhydraten 12 g
-
vet 8 g
waarvan verzadigd 1 g - natrium 5 mg
- vezels 4 g
Pittigheid
Ook te zien in
Cherrytomatensalsa met granaatappelpitjes
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Cherrytomatensalsa met granaatappelpitjes
- 250 g cherrytomaten aan de tak
- 1 gele paprika
Snijd de cherrytomaten in kwarten en doe in een kom. Halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten.
- 1 rode peper
Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten.
- 120 g verse granaatappelpitjes
Snijd de peper in kleine stukjes en voeg toe aan de tomaat en paprika. Schep de granaatappelpitjes erdoor.
- 1 limoen
- 3 el extra vierge olijfolie
- 1 el appelstroop
Pers de limoen uit en klop het sap samen met de olie en biologische appelstroop tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 15 g verse munt
Haal de blaadjes munt van de takjes, snijd fijn en meng met de dressing door de salsa.
bereidingstip:
Laat de rode peper achterwege voor een minder pittige salsa.
combinatietip:
Lekker bij gegrild rundvlees of over een pasta met geschaafde Parmezaanse kaas (het gerecht is dan niet meer vegetarisch en lactosevrij).