Traditionele Griekse salade
Griekse klassieker: salade met feta, kalamata olijven, paprika, ui en tomaat.
465 kcal
40 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
1
380 g
1
2
10 g
240 g
200 g
½
6 el
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2021 nr. 06 - Stapel op de zomer
2019 nr. 04 - Zon op je bord
2020 week 31-34 - 2020 week 31-34
december 2024 - december 2024
Snijd de komkommer in de lengte doormidden en snijd in halve plakjes van 1 cm. Snijd de tomaten in vieren. Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes van een ½ cm. Snijd de uien in dunne halve ringen.
Haal de blaadjes van de oregano en laat de olijven uitlekken. Verdeel de komkommer, tomaten, paprika en ui over diepe borden of wijde kommen. Verdeel de oregano en de olijven erover en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de feta in stukken. Leg op elke salade een stuk feta. Knijp de citroen boven de salade uit. Verdeel de olie erover.
- combinatietipLekker met knapperig stokbrood.
Traditionele Griekse salade
Griekse klassieker: salade met feta, kalamata olijven, paprika, ui en tomaat.

hoofdgerecht
4 personen
465 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de komkommer in de lengte doormidden en snijd in halve plakjes van 1 cm. Snijd de tomaten in vieren. Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes van een ½ cm. Snijd de uien in dunne halve ringen.
Haal de blaadjes van de oregano en laat de olijven uitlekken. Verdeel de komkommer, tomaten, paprika en ui over diepe borden of wijde kommen. Verdeel de oregano en de olijven erover en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de feta in stukken. Leg op elke salade een stuk feta. Knijp de citroen boven de salade uit. Verdeel de olie erover.
combinatietip:Lekker met knapperig stokbrood.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 komkommer
380 g tastytom-trostomaten
1 groene paprika
2 rode uien
10 g verse oregano
240 g biologische kalamata-olijven zonder pit
200 g feta
½ citroen
6 el extra vierge olijfolie




