
Griekse salade met zoete aardappel
Griekse salade + zoete aardappel = de perfecte combi.
Ingrediënten
4 personen
1 kg
zoete aardappel
3 el
extra vierge olijfolie
200 g
Griekse feta
1
rode ui
1
komkommer
380 g
tastytom-trostomaten
1½ el
azijn
Dit heb je nodig
bakpapier
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de zoete aardappelen schoon en snijd in parten van 1 cm. Verdeel de aardappel over een met bakpapier beklede bakplaat en schep om met ⅔ van de olie, versgemalen peper en eventueel zout. Rooster ca. 20-25 min. in het midden van de oven gaar. Schep halverwege om. Laat de feta uitlekken, dep droog en bak in de laatste 5 min. mee.
Snijd ondertussen de ui in dunne ringen. Halveer de komkommer in de lengte en snijd in halve plakjes van 1 cm. Snijd de tomaten in vieren.
Verdeel de zoeteaardappelparten, uienringen, komkommer en tomaat over de borden. Snijd de feta in 4 stukken en leg in het midden op de salade. Besprenkel met de rest van de olijfolie en azijn over de salade. Bestrooi met versgemalen peper en eventueel zout.
variatietipVind je rauwe ui niet zo lekker? Meng ze na het snijden met 50 ml azijn en laat ca. 5 min. staan.