Griek­se sa­la­de met zoe­te aard­ap­pel

Griekse salade + zoete aardappel = de perfecte combi.

(2) waardeer
grieks hoofdgerecht Griekse salade + zoete aardappel = de perfecte combi. 4 personen
5 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de zoete aardappelen schoon en snijd in parten van 1 cm. Verdeel de aardappel over een met bakpapier beklede bakplaat en schep om met ⅔ van de olie, versgemalen peper en eventueel zout. Rooster ca. 20-25 min. in het midden van de oven gaar. Schep halverwege om. Laat de feta uitlekken, dep droog en bak in de laatste 5 min. mee.
  2. Snijd ondertussen de ui in dunne ringen. Halveer de komkommer in de lengte en snijd in halve plakjes van 1 cm. Snijd de tomaten in vieren.
  3. Verdeel de zoeteaardappelparten, komkommer en tomaat over de borden. Snijd de feta in 4 stukken en leg in het midden op de salade. Besprenkel met de rest van de olijfolie en azijn over de salade. Bestrooi met versgemalen peper en eventueel zout.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 535 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 65 g
    waarvan suikers 15 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 800 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
augustus 2020

Griekse salade met zoete aardappel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Griek­se sa­la­de met zoe­te aard­ap­pel

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 kg zoete aardappel

Boen de zoete aardappelen schoon en snijd in parten van 1 cm.

3
3
  • 2 el extra vierge olijfolie

Verdeel de aardappel over een met bakpapier beklede bakplaat en schep om met de olie, versgemalen peper en eventueel zout.

4
4

Rooster ca. 20-25 min. in het midden van de oven gaar. Schep halverwege om.

5
5
  • 200 g Griekse feta

Laat de feta uitlekken, dep droog en bak in de laatste 5 min. mee.

6
6
  • 1 rode ui

Snijd ondertussen de ui in dunne ringen.

7
7
  • 1 komkommer
  • 380 g tastytom-trostomaten

Halveer de komkommer in de lengte en snijd in halve plakjes van 1 cm. Snijd de tomaten in vieren.

8
8

Verdeel de zoeteaardappelparten, komkommer en tomaat over de borden. Snijd de feta in 4 stukken en leg in het midden op de salade.

9
9
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • 1½ el azijn

Besprenkel met de rest van de olijfolie en azijn over de salade. Bestrooi met versgemalen peper en eventueel zout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.