Gegratineerde garnalen met gruyère

Deze gegratineerde garnalen zijn verstopt onder een romig laagje.

270 kcal

40 min. bereiden, 10 min. oventijd

4.3/5

(14)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 450 gram diepvries rauwe ongepelde reuzengarnalen

    diepvries rauwe ongepelde reuzengarnalen

  • 2 sjalotten

    sjalotten

  • 1 citroen

    citroen

  • 30 gram ongezouten roomboter

    ongezouten roomboter

  • 30 gram tarwebloem

    tarwebloem

  • 250 ml melk

    melk

  • 1 eetlepel cognac (Gall & Gall)

    cognac (Gall & Gall)

  • 1 theelepel dijonmosterd

    dijonmosterd

  • 1 middelgroot scharrelei

    middelgroot scharrelei

  • 1 theelepel worcestershiresauce

    worcestershiresauce

  • 50 gram geraspte gruyère

    geraspte gruyère

  • 5 gram verse platte peterselie

    verse platte peterselie

Dit heb je nodig

  • ronde ovenschaal (Ø 27 cm)


2020 nr. 10 - Bijzondere Kerst

Aan de slag

  1. Verwarm de ovengrill op de hoogste stand. Pel de garnalen, maak schoon, maar laat de staart zitten. Leg ze op hun rug en snijd met een scherp mes over de lengte in, maar niet door. Dep droog, leg op hun rug in de ovenschaal en bestrooi met peper en zout.

  2. Snipper de sjalotten. Pers de helft van de citroen uit en snijd de andere helft in 4 partjes.

  3. Verhit de boter in een steelpan en fruit de sjalot 5 min. op laag vuur. Voeg de bloem toe en laat 3 min. op laag vuur garen. Voeg al roerend de melk, cognac en mosterd toe en breng aan de kook. Laat 3 min. zachtjes koken tot een gebonden saus. Splits het ei. Het eiwit wordt niet gebruikt. Roer de dooier door de saus, neem de pan van het vuur en breng op smaak met de worcestershiresaus, 1 el (per 4 pers.) citroensap, peper en zout.

  4. Verdeel de saus over de garnalen en bestrooi met de kaas. Gratineer 10 min. boven in de oven onder de hete grill. Bestrooi met de peterselie, leg de citroenpartjes ertussen en serveer de garnalen in de schaal.

  • bewaartipJe kunt de saus 1 dag van tevoren maken. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm op laag vuur.

Wat vond je van dit recept?

Gegratineerde garnalen met gruyère

Deze gegratineerde garnalen zijn verstopt onder een romig laagje.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig