bewaar
Gegratineerde garnalen met gruyère
Gegratineerde garnalen met gruyère
bewaar

Gegratineerde garnalen met gruyère

Deze gegratineerde garnalen zijn verstopt onder een romig laagje.

40 min. bereiden
10 min. oventijd
7waarderingen

Ingrediënten

4 personen

450 g

diepvries rauwe ongepelde reuzengarnaal

2

sjalotten

1

citroen

30 g

ongezouten roomboter

30 g

tarwebloem

250 ml

melk

1 el

cognac

1 tl

dijonmosterd

1

middelgroot ei

1 tl

worcestershiresauce

50 g

geraspte gruyère

5 g

verse platte peterselie

Dit heb je nodig

  • ronde ovenschaal (Ø 27 cm)

Deze gegratineerde garnalen zijn verstopt onder een romig laagje.

Aan de slag

1

Verwarm de ovengrill op de hoogste stand. Pel de garnalen, maak schoon, maar laat de staart zitten. Leg ze op hun rug en snijd met een scherp mes over de lengte in, maar niet door. Dep droog, leg op hun rug in de ovenschaal en bestrooi met peper en zout.

2

Snipper de sjalotten. Pers de helft van de citroen uit en snijd de andere helft in 4 partjes.

3

Verhit de boter in een steelpan en fruit de sjalot 5 min. op laag vuur. Voeg de bloem toe en laat 3 min. op laag vuur garen. Voeg al roerend de melk, cognac en mosterd toe en breng aan de kook. Laat 3 min. zachtjes koken tot een gebonden saus. Splits het ei. Het eiwit wordt niet gebruikt. Roer de dooier door de saus, neem de pan van het vuur en breng op smaak met de worcestershiresaus, 1 el (per 4 pers.) citroensap, peper en zout.

4

Verdeel de saus over de garnalen en bestrooi met de kaas. Gratineer 10 min. boven in de oven onder de hete grill. Bestrooi met de peterselie, leg de citroenpartjes ertussen en serveer de garnalen in de schaal.

bewaartipJe kunt de saus 1 dag van tevoren maken. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm op laag vuur.