bewaar
Garnalen marineren
Garnalen marineren
bewaar

Garnalen marineren

De klassieke marinade voor garnalen... Bomvol smaak!

10 min. bereiden
20 min. wachten
licht pittig
1waardering

Ingrediënten

4 personen

450 g

diepvries rauwe ongepelde reuzengarnaal

½ tl

zeezout

½

citroen

2 tenen

knoflook

10 g

verse platte peterselie

4 el

traditionele olijfolie

½ tl

chilivlokken

30 g

ongezouten roomboter

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

De klassieke marinade voor garnalen... Bomvol smaak!

Aan de slag

1

Dep de garnalen droog met keukenpapier. Bestrooi met peper en het zeezout. Pers de citroen uit. Snijd de knoflook fijn. Snijd de helft van de peterselie heel fijn. Snijd de rest van de peterselie grof.

2

Meng in een glazen kom of zip-lockzakje 2 el citroensap (per 4 personen) met ¾ van de olie, de knoflook, fijngesneden peterselie en chilivlokken. Voeg de garnalen toe aan de marinade en schep goed om zodat alles bedekt is. Laat 20 min. marineren in de koelkast.

3

Doe de garnalen met de marinade in een zeef, schud goed een laat uitlekken. Bewaar de marinade. Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan op hoog vuur. Zorg dat de pan heet is, voeg de garnalen toe en roerbak 2 min. Blijf omscheppen. Voeg de roomboter en apart gehouden marinade toe en verhit 1 min. mee.

4

Verdeel de garnalen over een schaal. Bestrooi met de grofgesneden peterselie.

bereidingstipJe kunt de garnalen ook pellen. Pel ze en maak met de punt van een scherp mesje een snee in de achterkant van de garnaal. Verwijder met het mesje voorzichtig het darmkanaal. Ga dan verder met stap 1.