Wok­ge­recht met quinoa, zalm & so­ja­saus

Snelle trek? Dit wokgerecht met quinoa, zalm en sojasaus staat binnen 15 minuten op tafel.

(4) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Snelle trek? Dit wokgerecht met quinoa, zalm en sojasaus staat binnen 15 minuten op tafel. 4 personen
4 4

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Schil ondertussen de gember en snijd samen met de knoflook fijn. Snijd de zalm in blokjes van ca. 1.5 cm.
  3. Verhit ¼ van de olie in een wok en roerbak de zalm met ¼ van de sojasaus en ¼ van het sesamzaad 2 min. al omscheppend op hoog vuur. Neem uit de pan en houd afgedekt warm.
  4. Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de gember, knoflook, wokgroente en de rest van de sojasaus 5 min. al omscheppend op hoog vuur. Breng op smaak met peper. Meng de quinoa erdoor en verdeel over diepe borden. Schep de zalm erop en bestrooi met de rest van het sesamzaad.

variatietip:

Vervang de zalm door 360 gram pittig gekruide tofu roerbakreepjes (per 4 personen) en bak 3 min.

allergietip:

De biologische zalm kan sporen van gluten bevatten. Liever helemaal glutenvrij? Neem dan diepvrieszalm, laat deze dan eerst ontdooien.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 695 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 59 g
    waarvan suikers 10 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 920 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2021 week 01-04

Wokgerecht met quinoa, zalm & sojasaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wok­ge­recht met quinoa, zalm & so­ja­saus

1
1
  • 300 g 3-kleurenquinoa

Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 30 g verse gember
  • 2 tenen knoflook
  • 350 g verse biologische zalmfilet

Schil ondertussen de gember en snijd samen met de knoflook fijn. Snijd de zalm in blokjes van ca. 1.5 cm.

3
3
  • 1 el arachideolie
  • 1 el glutenvrije sojasaus
  • ½ el sesamzaad

Verhit de olie in een wok en roerbak de zalm met de sojasaus en het sesamzaad 2 min. al omscheppend op hoog vuur.

4
4

Neem uit de pan en houd afgedekt warm.

5
5
  • 3 el arachideolie
  • 800 g Thaise wokgroente courgette rode peper
  • 3 el glutenvrije sojasaus

Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de gember, knoflook, wokgroente en de rest van de sojasaus 5 min. al omscheppend op hoog vuur.

6
6

Breng op smaak met peper.

7
7
  • 1½ el sesamzaad

Meng de quinoa erdoor en verdeel over diepe borden. Schep de zalm erop en bestrooi met de rest van het sesamzaad.

variatietip:

Vervang de zalm door 360 gram pittig gekruide tofu roerbakreepjes (per 4 personen) en bak 3 min.

allergietip:

De biologische zalm kan sporen van gluten bevatten. Liever helemaal glutenvrij? Neem dan diepvrieszalm, laat deze dan eerst ontdooien.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.