Wokgerecht met quinoa, zalm & sojasaus
Snelle trek? Dit wokgerecht met quinoa, zalm en sojasaus staat binnen 15 minuten op tafel.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g 3-kleurenquinoa
- 30 g verse gember
- 2 tenen knoflook
- 350 g verse biologische zalmfilet
- 4 el arachideolie
- 4 el glutenvrije sojasaus
- 2 el sesamzaad
- 800 g Thaise wokgroente courgette rode peper
Advertentie
Bereiden
- Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Schil ondertussen de gember en snijd samen met de knoflook fijn. Snijd de zalm in blokjes van ca. 1.5 cm.
- Verhit ¼ van de olie in een wok en roerbak de zalm met ¼ van de sojasaus en ¼ van het sesamzaad 2 min. al omscheppend op hoog vuur. Neem uit de pan en houd afgedekt warm.
- Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de gember, knoflook, wokgroente en de rest van de sojasaus 5 min. al omscheppend op hoog vuur. Breng op smaak met peper. Meng de quinoa erdoor en verdeel over diepe borden. Schep de zalm erop en bestrooi met de rest van het sesamzaad.
variatietip:
Vervang de zalm door 360 gram pittig gekruide tofu roerbakreepjes (per 4 personen) en bak 3 min.
allergietip:
De biologische zalm kan sporen van gluten bevatten. Liever helemaal glutenvrij? Neem dan diepvrieszalm, laat deze dan eerst ontdooien.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 695 kcal
- eiwit 33 g
-
koolhydraten 59 g
waarvan suikers 10 g -
vet 34 g
waarvan verzadigd 5 g - natrium 920 mg
- vezels 11 g
Ook te zien in
Wokgerecht met quinoa, zalm & sojasaus
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Wokgerecht met quinoa, zalm & sojasaus
- 300 g 3-kleurenquinoa
Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 30 g verse gember
- 2 tenen knoflook
- 350 g verse biologische zalmfilet
Schil ondertussen de gember en snijd samen met de knoflook fijn. Snijd de zalm in blokjes van ca. 1.5 cm.
- 1 el arachideolie
- 1 el glutenvrije sojasaus
- ½ el sesamzaad
Verhit de olie in een wok en roerbak de zalm met de sojasaus en het sesamzaad 2 min. al omscheppend op hoog vuur.
Neem uit de pan en houd afgedekt warm.
- 3 el arachideolie
- 800 g Thaise wokgroente courgette rode peper
- 3 el glutenvrije sojasaus
Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de gember, knoflook, wokgroente en de rest van de sojasaus 5 min. al omscheppend op hoog vuur.
Breng op smaak met peper.
- 1½ el sesamzaad
Meng de quinoa erdoor en verdeel over diepe borden. Schep de zalm erop en bestrooi met de rest van het sesamzaad.
variatietip:
Vervang de zalm door 360 gram pittig gekruide tofu roerbakreepjes (per 4 personen) en bak 3 min.
allergietip:
De biologische zalm kan sporen van gluten bevatten. Liever helemaal glutenvrij? Neem dan diepvrieszalm, laat deze dan eerst ontdooien.