Chia-pudding met karnemelk en aardbeiencompote
Chia-pudding met karnemelk en aardbeiencompote

Chia-pudding met karnemelk en aardbeiencompote

Chiazaad is magisch... Meng het met iets vloeibaars, laat 3 uur staan en voila, je chia-pudding is geboren!

10 min. bereiden
3 uur wachten
0waarderingen

Ingrediënten

4 personen

110 g

chiazaad

600 ml

karnemelk

500 g

diepvries aardbeien

2 tl

gemalen kaneel

100 ml

water

40 g

ongebrande pecannoten

Chiazaad is magisch... Meng het met iets vloeibaars, laat 3 uur staan en voila, je chia-pudding is geboren!

Aan de slag

1

Verdeel het chiazaad en de karnemelk over glazen. Roer goed door en laat afgedekt minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

2

Doe ondertussen de aardbeien, kaneel en het water in een steelpan en breng aan de kook. Roer de aardbeien stuk. Kook 5 min. in op middelhoog vuur en laat afkoelen. Hak de pecannoten fijn.

3

Hak de pecannoten fijn. Verdeel de aardbeiencompote over de chiapudding en bestrooi met de noten.

tip

bewaartipJe kunt dit gerecht 1 avond van tevoren maken t/m stap 3. Bewaar de chiapudding en aardbeiencompote afgedekt apart in de koelkast tot de volgende ochtend.

algemeenIn plaats van karnemelk kun je ook kefir gebruiken.