Cour­get­te-spa­ghet­ti met room, cham­pig­nons en spe­k­reep­jes

Room + spekjes + champignons + courgettespaghetti = vul zelf maar in! (Onweerstaanbaar.)

(25) waardeer
hoofdgerecht Room + spekjes + champignons + courgettespaghetti = vul zelf maar in! (Onweerstaanbaar.) 4 personen
4 25

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bolzeef

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een grote hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 6 min. op hoog vuur goudbruin.
  2. Snijd ondertussen de champignons in plakjes en snijd de knoflook fijn. Voeg de champignons toe en bak nog 8 min. op hoog vuur bruin, tot alle vocht is verdampt. Voeg de laatste 2 min. de knoflook toe.
  3. Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de schil. Pers de helft van de vrucht uit en snijd de rest in halve parten. Voeg de slagroom, 2 tl citroenrasp en 2 el -sap (per 4 personen) toe aan de pan. Breng aan de kook en laat op middelhoog vuur 5 min. inkoken tot ¼ van de massa.
  4. Breng ondertussen het water aan de kook. Snijd de peterselie fijn. Doe de courgettespaghetti in een zeef en giet daar het kokende water over. Duw met een spatel om vocht dat door de warmte vrijkomt uit de courgette te drukken.
  5. Doe de courgettespaghetti en peterselie bij de ingekookte saus in de pan en meng goed. Breng op smaak met peper en eventueel zout en serveer met de citroen.

variatietip:

Vervang de spekreepjes door vegan spekreepjes.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 415 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 14 g
    waarvan suikers 13 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Courgette-spaghetti met room, champignons en spekreepjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cour­get­te-spa­ghet­ti met room, cham­pig­nons en spe­k­reep­jes

1
1
  • 150 g gerookte spekreepjes

Verhit een grote hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 6 min. op hoog vuur goudbruin.

2
2
  • 650 g champignons
  • 2 tenen knoflook

Snijd ondertussen de champignons in plakjes en snijd de knoflook fijn.

3
3

Voeg de champignons toe en bak nog 8 min. op hoog vuur bruin, tot alle vocht is verdampt. Voeg de laatste 2 min. de knoflook toe.

4
4
  • 1 citroen

Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de schil. Pers de helft van de vrucht uit en snijd de rest in halve parten.

5
5
  • 250 ml verse slagroom

Voeg de slagroom, 2 tl citroenrasp en 2 el -sap toe aan de pan. Breng aan de kook en laat op middelhoog vuur 5 min. inkoken tot ¼ van de massa.

6
6
  • 1 liter water
  • 15 g verse platte peterselie

Breng ondertussen het water aan de kook. Snijd de peterselie fijn.

7
7
  • 800 g courgettespaghetti

Doe de courgettespaghetti in een zeef en giet daar het kokende water over. Duw met een spatel om vocht dat door de warmte vrijkomt uit de courgette te drukken.

8
8

Doe de courgettespaghetti en peterselie bij de ingekookte saus in de pan en meng goed.

9
9

Breng op smaak met peper en eventueel zout en serveer met de citroen.

variatietip:

Vervang de spekreepjes door vegan spekreepjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.