Ham­bur­ger van ge­hakt en groen­ten

Dit is 'm hoor, de nieuwe half-om-halfburger: half groente, half vlees! En gezond is-ie ook.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 825 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 10 min. oventijd
(6) waardeer
hoofdgerecht Dit is 'm hoor, de nieuwe half-om-halfburger: half groente, half vlees! En gezond is-ie ook. 4 personen
4 6

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grove rasp
  • keukenmachine

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 C. Boen de courgette schoon en rasp grof. Rooster ondertussen het brood in het midden van de oven in ca. 8 min. krokant. Snijd de korstjes eraf. Maal het brood in de keukenmachine in ca. 1 min. fijn.
  2. Meng het fijngemalen brood, gehakt, ei en de cajunkruiden in een kom. Voeg de courgette toe en meng erdoor. Vorm van het mengsel met natte handen 4 burgers van Ø 10cm.
  3. Verhit de helft van de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak de burgers in 10 min. goudbruin en gaar. Keer de burgers halverwege.
  4. Snijd ondertussen de helft van de tomaten in dunne plakjes. Snijd de rest van de tomaat in blokjes van een ½ cm. Halveer de avocado in de lengte en verwijder de pit. Snijd de ene helft van de avocado in dunne plakjes, de andere helft in blokjes van een ½ cm. Pers de citroen uit. Besprenkel alle plakjes en blokjes avocado met 1 el citroensap (per 4 personen). Breng op smaak met peper.
  5. Verwarm ondertussen de kaas-uibollen 2 min. in het midden van de oven. Halveer de broodjes. Besmeer de onderste helften van de broodjes met de mayonaise. Beleg met wat plakjes avocado, een handje veldsla, een half-om-halfburger en wat plakjes tomaat en dek af met de bovenkant van de broodjes.
  6. Meng de rest van de veldsla met 1 el citroensap (per 4 personen), de rest van de olie en peper naar smaak. Schep de blokjes tomaat en avocado erdoor. Serveer de burgers met de salade.

bereidingstip:

Je kunt voor deze burgers ook oud brood gebruiken. Dit hoef je niet te roosteren voordat je het maalt.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 825 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 51 g
    waarvan suikers 9 g
  • vet 52 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 620 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Hamburger van gehakt en groenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ham­bur­ger van ge­hakt en groen­ten

1
1

Verwarm de oven voor op 200 C.

2
2
  • 300 g courgettes
  • 8 sneetjes volkorenbrood

Boen de courgette schoon en rasp grof. Rooster ondertussen het brood in het midden van de oven in ca. 8 min. krokant.

3
3

Snijd de korstjes eraf. Maal het brood in de keukenmachine in ca. 1 min. fijn.

4
4
  • 300 g mager rundergehakt
  • 1 wit vrij uitloopei
  • 2 el Euroma Amerikaanse cajunkruiden

Meng het fijngemalen brood, gehakt, ei en de cajunkruiden in een kom. Voeg de courgette toe en meng erdoor.

5
5

Vorm van het mengsel met natte handen 4 burgers van Ø 10cm.

6
6
  • 2 el milde olijfolie

Verhit de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak de burgers in 10 min. goudbruin en gaar. Keer de burgers halverwege.

7
7
  • 2 tomaten

Snijd ondertussen 1 tomaat in dunne plakjes. Snijd de rest van de tomaat in blokjes van een ½ cm.

8
8
  • 1 avocado

Halveer de avocado in de lengte en verwijder de pit. Snijd de ene helft van de avocado in dunne plakjes, de andere helft in blokjes van een ½ cm.

9
9
  • 1 citroen

Pers de citroen uit. Besprenkel alle plakjes en blokjes avocado met 1 el citroensap. Breng op smaak met peper.

10
10
  • 4 kaas-uienbollen

Verwarm ondertussen de kaas-uibollen 2 min. in het midden van de oven.

11
11
  • 4 el mayonaise

Halveer de broodjes. Besmeer de onderste helften van de broodjes met de mayonaise.

12
12
  • 25 g veldsla

Beleg met wat plakjes avocado, een handje veldsla, een half-om-halfburger en wat plakjes tomaat en dek af met de bovenkant van de broodjes.

13
13
  • 2 el milde olijfolie
  • 60 g veldsla

Meng de rest van de veldsla met 1 el citroensap (per 4 personen), de rest van de olie en peper naar smaak. Schep de blokjes tomaat en avocado erdoor.

14
14

Serveer de burgers met de salade.

bereidingstip:

Je kunt voor deze burgers ook oud brood gebruiken. Dit hoef je niet te roosteren voordat je het maalt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.