Hamburger van gehakt en groenten
Dit is 'm hoor, de nieuwe half-om-halfburger: half groente, half vlees! En gezond is-ie ook.

Advertentie
Ingrediënten
- 300 g courgettes
- 8 sneetjes volkorenbrood
- 300 g mager rundergehakt
- 1 wit vrij uitloopei
- 2 el Euroma Amerikaanse cajunkruiden
- 4 el milde olijfolie
- 2 tomaten
- 1 avocado
- 1 citroen
- 4 kaas-uienbollen
- 4 el mayonaise
- 85 g veldsla
Keukenspullen
- grove rasp
- keukenmachine
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 C. Boen de courgette schoon en rasp grof. Rooster ondertussen het brood in het midden van de oven in ca. 8 min. krokant. Snijd de korstjes eraf. Maal het brood in de keukenmachine in ca. 1 min. fijn.
- Meng het fijngemalen brood, gehakt, ei en de cajunkruiden in een kom. Voeg de courgette toe en meng erdoor. Vorm van het mengsel met natte handen 4 burgers van Ø 10cm.
- Verhit de helft van de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak de burgers in 10 min. goudbruin en gaar. Keer de burgers halverwege.
- Snijd ondertussen de helft van de tomaten in dunne plakjes. Snijd de rest van de tomaat in blokjes van een ½ cm. Halveer de avocado in de lengte en verwijder de pit. Snijd de ene helft van de avocado in dunne plakjes, de andere helft in blokjes van een ½ cm. Pers de citroen uit. Besprenkel alle plakjes en blokjes avocado met 1 el citroensap (per 4 personen). Breng op smaak met peper.
- Verwarm ondertussen de kaas-uibollen 2 min. in het midden van de oven. Halveer de broodjes. Besmeer de onderste helften van de broodjes met de mayonaise. Beleg met wat plakjes avocado, een handje veldsla, een half-om-halfburger en wat plakjes tomaat en dek af met de bovenkant van de broodjes.
- Meng de rest van de veldsla met 1 el citroensap (per 4 personen), de rest van de olie en peper naar smaak. Schep de blokjes tomaat en avocado erdoor. Serveer de burgers met de salade.
bereidingstip:
Je kunt voor deze burgers ook oud brood gebruiken. Dit hoef je niet te roosteren voordat je het maalt.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 825 kcal
- eiwit 34 g
-
koolhydraten 51 g
waarvan suikers 9 g -
vet 52 g
waarvan verzadigd 11 g - natrium 620 mg
- vezels 8 g
Ook te zien in
Hamburger van gehakt en groenten
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Hamburger van gehakt en groenten
Verwarm de oven voor op 200 C.
- 300 g courgettes
- 8 sneetjes volkorenbrood
Boen de courgette schoon en rasp grof. Rooster ondertussen het brood in het midden van de oven in ca. 8 min. krokant.
Snijd de korstjes eraf. Maal het brood in de keukenmachine in ca. 1 min. fijn.
- 300 g mager rundergehakt
- 1 wit vrij uitloopei
- 2 el Euroma Amerikaanse cajunkruiden
Meng het fijngemalen brood, gehakt, ei en de cajunkruiden in een kom. Voeg de courgette toe en meng erdoor.
Vorm van het mengsel met natte handen 4 burgers van Ø 10cm.
- 2 el milde olijfolie
Verhit de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak de burgers in 10 min. goudbruin en gaar. Keer de burgers halverwege.
- 2 tomaten
Snijd ondertussen 1 tomaat in dunne plakjes. Snijd de rest van de tomaat in blokjes van een ½ cm.
- 1 avocado
Halveer de avocado in de lengte en verwijder de pit. Snijd de ene helft van de avocado in dunne plakjes, de andere helft in blokjes van een ½ cm.
- 1 citroen
Pers de citroen uit. Besprenkel alle plakjes en blokjes avocado met 1 el citroensap. Breng op smaak met peper.
- 4 kaas-uienbollen
Verwarm ondertussen de kaas-uibollen 2 min. in het midden van de oven.
- 4 el mayonaise
Halveer de broodjes. Besmeer de onderste helften van de broodjes met de mayonaise.
- 25 g veldsla
Beleg met wat plakjes avocado, een handje veldsla, een half-om-halfburger en wat plakjes tomaat en dek af met de bovenkant van de broodjes.
- 2 el milde olijfolie
- 60 g veldsla
Meng de rest van de veldsla met 1 el citroensap (per 4 personen), de rest van de olie en peper naar smaak. Schep de blokjes tomaat en avocado erdoor.
Serveer de burgers met de salade.
bereidingstip:
Je kunt voor deze burgers ook oud brood gebruiken. Dit hoef je niet te roosteren voordat je het maalt.