Matzes
bewaar
bewaar

Matzes

Matzes: met name met Pasen wordt dit krokante brood gegeten.

30 min. bereiden
24 min. oventijd

2 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 240 °C. Verwarm een bakplaat mee. Meng met een vork de bloem met het water. Kneed het met de hand kort tot een soepel deeg. Vorm een bal van het deeg.

Bestuif het werkblad met bloem. Neem een bolletje deeg (ca. 25 g) en rol dit met een deegroller zo dun mogelijk uit. Het deeg krimpt steeds iets. Herhaal het uitrollen een paar keer tot je een schijf hebt met een doorsnede van ca. 12 cm.

Prik het schijfje over de gehele oppervlakte in met een vork. Herhaal met de rest van het deeg.

Haal de hete bakplaat uit de oven en bekleed hem met bakpapier. Verdeel afhankelijk van de grootte van je oven 6-8 matzes over de bakplaat. Ze kunnen dicht naast elkaar liggen omdat de matzes niet uitzetten tijdens het bakken.

Bak de matzes 6-8 min., tot ze droog en heel lichtbruin zijn. Leg eventueel halverwege de baktijd een rooster op de matzes, zodat ze niet kromtrekken.

Bak op deze manier ook de rest van de matzes. Laat ze helemaal afkoelen op een rooster voor het serveren. Bewaar ze in een luchtdichte bak tot gebruik.

bereidingstipHeb je een pizzasteen? Die zijn ook perfect om matzes op te bakken.
combinatietipLekker met roomboter en suiker. Let op het gerecht is dan niet meer lactosevrij
bereidingstipUitrollen kan ook met een pastamachine. Dan wordt stap 3: Neem een klein bolletje deeg (ca. 25 g) en rol dit met de pastamachine zo dun mogelijk uit. Begin op de dikste stand en zet de machine iedere keer op een volgende stand, tot je een schijfje hebt met een doorsnede van ca. 12 cm. Prik het schijfje over de gehele oppervlakte in met een vork. Herhaal met de rest van het deeg.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Matzes

Matzes: met name met Pasen wordt dit krokante brood gegeten.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig