Gemberthee
Gemberthee

Gemberthee

Gemberthee maken is eigenlijk heel simpel. Wil je extra sterke gembersmaak? Rasp de wortel dan (in een thee-ei), in plaats van 'm te snijden.

5 min. bereiden
3waarderingen

Ingrediënten

4 personen

100 g

verse gemberwortel

800 ml

kokend water

Dit heb je nodig

  • sateprikkers

Gemberthee maken is eigenlijk heel simpel. Wil je extra sterke gembersmaak? Rasp de wortel dan (in een thee-ei), in plaats van 'm te snijden.

Aan de slag

1

Verwijder donkere en heel droge stukjes van de gember, je hoeft de gember niet te schillen. Snijd in dunne plakken.

2

Rijg ze aan de satéprikkers (ca. 5 a 6 plakjes per prikker). Verdeel de prikkers over glazen. Giet het kokende water over en laat 1 min. staan. De prikkers met gember kun je een aantal keer hergebruiken.

tip

serveertipMaak je een pot thee? Voeg de plakken gember dan los toe aan de theepot.

combinatietipOok lekker met wat honing of ahornsiroop.

combinatietipOok lekker met plakjes citroen of sinaasappel. Boen de citroen of sinaasappel schoon en snijd in plakken van 1 cm dik. Voeg samen met de gember toe.