bewaar
Blueberry-muffins
Blueberry-muffins
bewaar

Blueberry-muffins

Blueberry-muffins, een Amerikaanse klassieker waarvoor je het land niet uit hoeft. Maak ze lekker zelf!

10 min. bereiden
25 min. oventijd
1 uur wachten
8waarderingen

Ingrediënten

12 porties

300 g

tarwebloem

2 tl

bakpoeder

150 g

fijne kristalsuiker

1 mespunt

zout

1

citroen

2

middelgrote eieren

75 ml

zonnebloemolie

125 ml

Griekse yoghurt 10%

125 ml

karnemelk

1 tl

vanille-extract

200 g

blauwe bessen

1½ el

rietsuiker

Dit heb je nodig

  • ijsbolletjestang

  • papieren cupcakevormpjes

  • muffinvorm met 12 holtes (ingevet)

  • sateprikker

Blueberry-muffins, een Amerikaanse klassieker waarvoor je het land niet uit hoeft. Maak ze lekker zelf!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2

Zeef de bloem en meng in een grote kom samen met het bakpoeder, de suiker en het zout. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Klop in een kom de eieren los met de olie, yoghurt, karnemelk, het vanille-extract en citroenrasp.

3

Voeg het natte mengsel toe aan het droge mengsel en spatel goed door elkaar. Schep de blauwe bessen er voorzichtig door. Doe de papieren cakevormpjes in de muffinvorm en verdeel met de ijslepel of 2 eetlepels het beslag erover. Bestrooi met de rietsuiker.

4

Bak de muffins in ca. 20-25 min. gaar in het midden van de oven. Steek de satéprikker in een muffin. Komt deze er schoon en droog uit, dan zijn de muffins gaar. Neem de muffins uit de oven en laat in 15 min. afkoelen in de vorm. Haal uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster.

bewaartip Je kunt de muffins 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar in een afsluitbare trommel.