bewaar
Traybake met vegetarische balletjes en ovengroenten
Traybake met vegetarische balletjes en ovengroenten
bewaar

Traybake met vegetarische balletjes en ovengroenten

Let's try, deze traybake met vegetarische balletjes en ovengroenten!

10 min. bereiden
30 min. oventijd
39waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

vastkokende aardappel

600 g

ovengroente zoete aardappel, rode paprika en broccoli

2 el

milde olijfolie

2 el

ras el hanout

350 g

vegetarische balletjes

1

citroen

200 g

hummus naturel

1 el

water

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Let's try, deze traybake met vegetarische balletjes en ovengroenten!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon, halveer ze en snijd in de lengte in partjes van ca. 2 cm dik.

2

Verdeel de aardappelen samen met de ovengroente over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie en bestrooi met de ras el hanout, peper en zout. Meng goed en rooster alles in ca. 30 min. goudgeel en gaar. Schep na 20 min. om, voeg de balletjes toe en bak nog 10 min. mee.

3

Halveer ondertussen de citroen, pers de ene helft uit en snijd de andere helft in parten. Klop (per 4 personen) de hummus met 1 el citroensap en het water tot een dressing. Neem de bakplaat uit de oven en besprenkel ⅓ van de hummusdressing over de groenten. Serveer met de citroenparten en de rest van de hummusdressing apart erbij.