Traybake met vegetarische balletjes en ovengroenten
Let's try, deze traybake met vegetarische balletjes en ovengroenten!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 kg vastkokende aardappel
- 600 g ovengroente zoete aardappel, rode paprika en broccoli
- 2 el milde olijfolie
- 2 el ras el hanout
- 350 g vegetarische balletjes
- 1 citroen
- 200 g hummus naturel
- 1 el water
Keukenspullen
- bakpapier
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon, halveer ze en snijd in de lengte in partjes van ca. 2 cm dik.
- Verdeel de aardappelen samen met de ovengroente over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie en bestrooi met de ras el hanout, peper en zout. Meng goed en rooster alles in ca. 30 min. goudgeel en gaar. Schep na 20 min. om, voeg de balletjes toe en bak nog 10 min. mee.
- Halveer ondertussen de citroen, pers de ene helft uit en snijd de andere helft in parten. Klop (per 4 personen) de hummus met 1 el citroensap en het water tot een dressing. Neem de bakplaat uit de oven en besprenkel ⅓ van de hummusdressing over de groenten. Serveer met de citroenparten en de rest van de hummusdressing apart erbij.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 655 kcal
- eiwit 26 g
-
koolhydraten 83 g
waarvan suikers 9 g -
vet 20 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 840 mg
- vezels 18 g
Ook te zien in
Traybake met vegetarische balletjes en ovengroenten
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Traybake met vegetarische balletjes en ovengroenten
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 1 kg vastkokende aardappel
Boen de aardappelen schoon, halveer ze en snijd in de lengte in partjes van ca. 2 cm dik.
- 600 g ovengroente zoete aardappel, rode paprika en broccoli
Verdeel de aardappelen samen met de ovengroente over een met bakpapier beklede bakplaat.
- 2 el milde olijfolie
- 2 el ras el hanout
Besprenkel met de olie en bestrooi met de ras el hanout, peper en zout.
- 350 g vegetarische balletjes
Meng goed en rooster alles in ca. 30 min. goudgeel en gaar. Schep na 20 min. om, voeg de balletjes toe en bak nog 10 min. mee.
- 1 citroen
Halveer ondertussen de citroen, pers de ene helft uit en snijd de andere helft in parten.
- 200 g hummus naturel
- 1 el water
Klop (per 4 personen) de hummus met 1 el citroensap en het water tot een dressing.
Neem de bakplaat uit de oven en besprenkel ⅓ van de hummusdressing over de groenten.
Serveer met de citroenparten en de rest van de hummusdressing apart erbij.