Banketbakkersroom
Banketbakkersroom

Banketbakkersroom

Het is echt waar, in 10 minuten is deze banketbakkersroom klaar. Je zult jezelf verbazen!

10 min. bereiden
1 uur wachten
0waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

vanillestokje

500 ml

volle melk

2

middelgrote eieren

100 g

kristalsuiker

45 g

maizena

Dit heb je nodig

  • platte schaal

  • vershoudfolie

Het is echt waar, in 10 minuten is deze banketbakkersroom klaar. Je zult jezelf verbazen!

Aan de slag

1

Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng 425 ml melk (per 4 personen) met het vanillemerg op middelhoog vuur aan de kook. Dit duurt ca. 5 min.

2

Splits de eieren en bewaar de eidooiers, het eiwit gebruik je niet. Klop met een garde de rest van de melk met de suiker en eidooiers los in een ruime kom. Voeg de maizena toe en roer tot een glad papje.

3

Giet al roerend de helft van de hete melk bij het ei-suikermengsel en meng goed. Giet dit mengsel terug in de pan bij de rest van de melk en breng onder voortdurend roeren opnieuw aan de kook. Zorg dat je goed over de bodem van de pan roert, want het koekt snel aan.

4

Laat het mengsel 2 min. doorkoken maar blijf roeren. Het mengsel moet de dikte hebben van een dikke vla. 

5

Giet de banketbakkersroom in een lage platte schaal om hem zo snel mogelijk te laten afkoelen. Leg een stuk vershoudfolie rechtstreeks op de room, zodat er geen vel op ontstaat. Laat in 45-60 min. afkoelen en zet in de koelkast tot gebruik.

6

Klop de banketbakkersroom voor gebruik in ca. 2 min. luchtig met een handmixer.

tip

bewaartipTIP Doe de leeg geschraapte vanillepeul in een pot suiker voor zelfgemaakte vanillesuiker.