Vegan curry met pitabroodjes
Vegan curry met pitabroodjes

Vegan curry met pitabroodjes

Groen, groener, groenst! Deze snelle budgetproof vegan curry met pitabroodjes zet je binnen 15 min. op tafel!

15 min. bereiden
1waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

arachideolie

175 g

uiensnippers

1½ el

garam masala

1

courgette

2 tenen

knoflook

300 g

extra fijne tuinerwten

½

Zonnatura groentebouillontablet

200 ml

Blue Band koelverse 100% plantaardige kookroom

250 ml

kokend water

8

pitabroodjes

10 g

verse peterselie

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Groen, groener, groenst! Deze snelle budgetproof vegan curry met pitabroodjes zet je binnen 15 min. op tafel!

Aan de slag

1

Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui en garam masala 2 min. op middelhoog vuur.

2

Snijd ondertussen de courgette in blokjes van ca. 1 cm. Voeg toe aan de hapjespan en pers de tenen knoflook erboven, bak 3 min. mee.

3

Doe ondertussen de helft van de tuinerwten, het bouillonblokje, ¾ van de plantaardige kookroom en het water in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een saus.

4

Voeg de saus samen met de rest van de tuinerwten toe aan het courgettemengsel en breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan ca. 5 min. op middelhoog vuur zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

5

Rooster ondertussen de pitabroodjes in de broodrooster. Snijd de peterselie fijn. Garneer de curry met de rest van de kookroom en peterselie. Scheur de pitabroodjes en serveer erbij.