bewaar
Voetbalveld-plaatpizza
Voetbalveld-plaatpizza
bewaar

Voetbalveld-plaatpizza

Pizza wordt pas écht lekker als-ie op je favoriete voetbalveld lijkt. Hup, Holland, Hup!

30 min. bereiden
2 uur 30 min. wachten
18waarderingen

Ingrediënten

6 personen

400 g

volkoren tarwemeel

5.5 g

droge gist

4 el

milde olijfolie

300 ml

lauw water

1

sjalot

1 teen

knoflook

400 g

verse spinazie

100 g

zuivelspread light

250 g

mozzarella

½

gele paprika

½

rode paprika

1

groene olijven

Dit heb je nodig

  • vershoudfolie

  • spatel

  • deegroller

  • bakpapier

  • staafmixer

Pizza wordt pas écht lekker als-ie op je favoriete voetbalveld lijkt. Hup, Holland, Hup!

Aan de slag

1

Meng in een kom het meel met de gist, de helft van de olijfolie en het lauwwarme water. Roer eerst met een spatel en kneed dan 5 minuten met je handen tot een glad deeg. Maak er een bol van, leg in de kom en dek af met vershoudfolie. Laat op een warme plek ca. 1 uur rijzen tot het is verdubbeld.

2

Rol het deeg uit met een deegroller tot een dunne rechthoek van ca 40 x 30 cm, even groot als de bakplaat. Leg de pizzabodem op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met ¼ van de olijfolie en laat nog 1 uur rijzen.

3

Snipper ondertussen de sjalot fijn en snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de olijfolie in een grote pan. Fruit de sjalot en knoflook 1 minuut. Voeg de spinazie in delen toe en laat in 3-5 minuten op middelhoog vuur slinken. Roer regelmatig door.

4

Neem de pan van het vuur en pureer de spinazie met de staafmixer tot een glad mengsel. Laat ca. 30 minuten afkoelen en roer de zuivelspread erdoor.

5

Snijd de mozzarella in plakjes en dan in smalle reepjes. Snijd de paprika in repen en snijd van elke kleur 11 driehoekjes.

6

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel het spinaziemengsel gelijkmatig over het pizzadeeg, laat 1 cm van de randen vrij.

7

Leg de mozzarellareepjes langs de randen, vorm een middenstip, goals en lijnen als op een voetbalveld. Verdeel de gele paprika in de juiste opstelling 1-4-3-3 op 1 helft van het voetbalveld, doe hetzelfde met de rode paprika. Leg de olijf op de middenstip. Bak de pizza 20-25 minuten in de oven, tot gaar en goudbruin. Laat 5 minuten afkoelen voor je de plaatpizza serveert.

achtergrondinfoDe olijven staan niet in de Schijf van Vijf en is een dagkeuze. Kijk voor meer uitleg over dag- en weekkeuzes op voedingscentrum.nl.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Voetbalveld-plaatpizza

Pizza wordt pas écht lekker als-ie op je favoriete voetbalveld lijkt. Hup, Holland, Hup!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig