Frambozensorbet in oubliehoorntje
Frambozensorbet in oubliehoorntje

Frambozensorbet in oubliehoorntje

Wat is nóg lekkerder dan zelfgemaakt ijs? Zelfgemaakte frambozensorbet in een zelfgemaakt hoorntje. Wordt iedereen blij van!

10 min. bereiden
1 uur wachten
1waarderingen

Ingrediënten

8 porties

1

citroen

750 g

verse frambozen

450 g

witte basterdsuiker

50 g

ongezouten roomboter

150 g

tarwebloem

1 snufje

kaneelpoeder

1 tl

vanille-extract

150 ml

water

1

middelgroot ei

Dit heb je nodig

  • ijsmachine

  • oubliehoorn-ijzer

  • deegroller

Wat is nóg lekkerder dan zelfgemaakt ijs? Zelfgemaakte frambozensorbet in een zelfgemaakt hoorntje. Wordt iedereen blij van!

Aan de slag

1

Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Pers de vrucht uit. Pureer de frambozen met het citroenrasp en -sap en ⅔ van de basterdsuiker tot een dikke puree. Draai ca. 1 uur in de ijsmachine tot een egale sorbet die stevig genoeg is om bolletjes van te maken.

2

Smelt ondertussen de boter in een pan op laag vuur. Laat even afkoelen. Meng de bloem met de kaneelpoeder, een snuf zout en de rest van de basterdsuiker in een kom. Meng de gesmolten boter, het vanille- extract, water en het ei erdoor tot een glad beslag zonder klontjes.

3

Verhit het oublie-ijzer, bestrijk met boter en bak steeds in 3-4 min. goudbruine oublies van het beslag. Rol ze direct (pas op: heet!) om het bijgeleverde hoornvormpje (of vouw ze om het uiteinde van een deegroller in een hoornvorm met een dicht puntje). Laat 1-2 min. afkoelen en uitharden. Herhaal met de rest van het beslag tot je 8 hoorntjes (per 8 stuks) hebt.

4

Schep bolletjes van de frambozensorbet en serveer ze in de oubliehoorntjes.

tip

bewaartipHet sorbetijs is 2 maanden houdbaar in de vriezer. Laat in 1-2 uur zacht worden voor serveren. Je kunt de wafeltjes 5 uur van tevoren maken.

bereidingstipLiever een gladde sorbet zonder pitjes? Pureer de frambozen dan alleen met het citroensap en de basterdsuiker en duw de puree door een fijne zeef. Meng nu pas het citroenrasp erdoor en vries in.

kookstaptipGeen oublie-ijzer in huis? Gebruik kant-en-klare ijshoorntjes (pak 19 stuks, Jos Poell).

bereidingstipGeen ijsmachine? Maak de sorbet door de frambozenpuree in een plastic bak in de vriezer te zetten. Klop gedurende 4 uur elk halfuur goed door met een garde tot je een fijne sorbet hebt.