Rabarberchutney

Deze chutney combineert lekker met de kaasjes van je je borrel(plank).

185 kcal

1 uur 20 min. bereiden

5/5

(4)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 750 gram verse rabarbers

    verse rabarbers

  • 80 gram verse gember

    verse gember

  • 1 teen knoflook

    knoflook

  • 2 sjalotten

    sjalotten

  • 100 gram dadels zonder pit

    dadels zonder pit

  • 4 eetlepel vloeibare honing

    vloeibare honing

  • 1 theelepel gemalen korianderzaad

    gemalen korianderzaad

  • 200 ml appelciderazijn

    appelciderazijn

  • 1 theelepel gemalen komijn

    gemalen komijn

  • 100 gram suiker

    suiker

  • 200 ml water

    water

Dit heb je nodig

  • gesteriliseerde afsluitbare pot (250 ml)


2021 nr. 05 - Aanvallen!

Aan de slag

  1. Maak de rabarber schoon en snijd in kleine boogjes van een 1⁄2 cm dik. Schil de gember en snijd in kleine blokjes. Snijd de knoflook in plakjes. Snipper de sjalotten. Snijd de dadels in kleine stukjes.

  2. Doe alles met de honing, koriander, azijn, komijn, de suiker en het water in een grote pan. Breng op middelhoog vuur aan de kook. Laat 1 uur koken tot een dikke chutney. Roer regelmatig zodat het niet aanbrandt.

  3. Giet de chutney in de potten, sluit af en zet ondersteboven om af te koelen. De chutney is na ca. 10 dagen op z’n lekkerst.

  • variatietipGeen rabarber? Je kunt ook heerlijke chutney maken van bijvoorbeeld aardbeien! Zoek op de site naar 1188671 voor het recept.

Wat vond je van dit recept?

Rabarberchutney

Deze chutney combineert lekker met de kaasjes van je je borrel(plank).

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig