Rabarberchutney
Rabarberchutney

Rabarberchutney

Deze chutney combineert lekker met de kaasjes van je je borrel(plank).

1 uur 20 min. bereiden
1waarderingen

Ingrediënten

6 personen

750 g

verse rabarber

80 g

verse gember

1 teen

knoflook

2

sjalotten

100 g

dadels zonder pit

4 el

vloeibare honing

1 tl

gemalen korianderzaad

200 ml

appelciderazijn

1 tl

gemalen komijn

100 g

suiker

200 ml

water

Dit heb je nodig

  • gesteriliseerde afsluitbare pot (250 ml)

Deze chutney combineert lekker met de kaasjes van je je borrel(plank).

Aan de slag

1

Maak de rabarber schoon en snijd in kleine boogjes van een 1⁄2 cm dik. Schil de gember en snijd in kleine blokjes. Snijd de knoflook in plakjes. Snipper de sjalotten. Snijd de dadels in kleine stukjes.

2

Doe alles met de honing, koriander, azijn, komijn, de suiker en het water in een grote pan. Breng op middelhoog vuur aan de kook. Laat 1 uur koken tot een dikke chutney. Roer regelmatig zodat het niet aanbrandt.

3

Giet de chutney in de potten, sluit af en zet ondersteboven om af te koelen. De chutney is na ca. 10 dagen op z’n lekkerst.

tip

variatietipGeen rabarber? Je kunt ook heerlijke chutney maken van bijvoorbeeld aardbeien! Zoek op de site naar 1188671 voor het recept.