Rabarberchutney
Deze chutney combineert lekker met de kaasjes van je je borrel(plank).
185 kcal
1 uur 20 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
750 gram verse rabarbers
verse rabarbers
80 gram verse gember
verse gember
1 teen knoflook
knoflook
2 sjalotten
sjalotten
100 gram dadels zonder pit
dadels zonder pit
4 eetlepel vloeibare honing
vloeibare honing
1 theelepel gemalen korianderzaad
gemalen korianderzaad
200 ml appelciderazijn
appelciderazijn
1 theelepel gemalen komijn
gemalen komijn
100 gram suiker
suiker
200 ml water
water
Dit heb je nodig
gesteriliseerde afsluitbare pot (250 ml)
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2021 nr. 05 - Aanvallen!
Maak de rabarber schoon en snijd in kleine boogjes van een 1⁄2 cm dik. Schil de gember en snijd in kleine blokjes. Snijd de knoflook in plakjes. Snipper de sjalotten. Snijd de dadels in kleine stukjes.
Doe alles met de honing, koriander, azijn, komijn, de suiker en het water in een grote pan. Breng op middelhoog vuur aan de kook. Laat 1 uur koken tot een dikke chutney. Roer regelmatig zodat het niet aanbrandt.
Giet de chutney in de potten, sluit af en zet ondersteboven om af te koelen. De chutney is na ca. 10 dagen op z’n lekkerst.
- variatietipGeen rabarber? Je kunt ook heerlijke chutney maken van bijvoorbeeld aardbeien! Zoek op de site naar 1188671 voor het recept.
Rabarberchutney
Deze chutney combineert lekker met de kaasjes van je je borrel(plank).

bijgerecht
6 personen
185 kcal
1 uur 20 min. bereiden
Aan de slag
Maak de rabarber schoon en snijd in kleine boogjes van een 1⁄2 cm dik. Schil de gember en snijd in kleine blokjes. Snijd de knoflook in plakjes. Snipper de sjalotten. Snijd de dadels in kleine stukjes.
Doe alles met de honing, koriander, azijn, komijn, de suiker en het water in een grote pan. Breng op middelhoog vuur aan de kook. Laat 1 uur koken tot een dikke chutney. Roer regelmatig zodat het niet aanbrandt.
Giet de chutney in de potten, sluit af en zet ondersteboven om af te koelen. De chutney is na ca. 10 dagen op z’n lekkerst.
variatietip:Geen rabarber? Je kunt ook heerlijke chutney maken van bijvoorbeeld aardbeien! Zoek op de site naar 1188671 voor het recept.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)
750 g verse rabarbers
80 g verse gember
1 teen knoflook
2 sjalotten
100 g dadels zonder pit
4 el vloeibare honing
1 tl gemalen korianderzaad
200 ml appelciderazijn
1 tl gemalen komijn
100 g suiker
200 ml water
Dit heb je nodig
gesteriliseerde afsluitbare pot (250 ml)




