bewaar
Spitskoolsalade met wortel en augurk
Spitskoolsalade met wortel en augurk
bewaar

Spitskoolsalade met wortel en augurk

In deze salade geeft geschaafde rauwe spitskool een lekkere crunch.

20 min. bereiden
11waarderingen

Ingrediënten

6 personen

2 el

appelciderazijn

1 el

grove mosterd

1 el

ahornsiroop

4 el

milde olijfolie

1

spitskool

300 g

winterpeen

1

rode ui

100 g

mini augurk

75 g

amandelen

15 g

verse dille

25 g

verse bieslook

Dit heb je nodig

  • mandoline of keukenmachine

In deze salade geeft geschaafde rauwe spitskool een lekkere crunch.

Aan de slag

1

Meng de appelciderazijn met de mosterd en ahornsiroop. Giet de olie er al kloppend met een garde in een dunne straal bij. Breng deze dressing op smaak met peper en zout.

2

Halveer de spitskool in de lengte. Schil de winterpeen. Schaaf de kool en peen met de mandoline of keukenmachine in de breedte in flinterdunne plakjes. Schaaf de rode ui in dunne plakjes. Halveer de augurken in de lengte.

3

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de amandelen 5 min. op middelhoog vuur. Laat iets afkoelen en hak grof.

4

Snijd de dille en bieslook fijn. Meng de kool, peen, ui, augurk, ⅔ van de dille en ⅔ van de bieslook met de dressing. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Bestrooi met de amandel en de rest van de dille en bieslook.

bewaartipJe kunt deze salade in een goed afgesloten bak in de koelkast 2-3 dagen bewaren. Door de dressing wordt de kool iets zachter, maar dat is juist lekker.

serveertipLekker met knapperig brood.