bewaar
Regenboogspiesjes met yoghurtdip
Regenboogspiesjes met yoghurtdip
bewaar

Regenboogspiesjes met yoghurtdip

Kids-vakantie tip: maak gezonde groente-regenboogspiesjes met yoghurtdip.

20 min. bereiden
1waarderingen

Ingrediënten

16 porties

1

rode paprika

1

gele paprika

130 g

winterpeen

½

komkommer

5 g

verse basilicum

150 g

Griekse yoghurt

250 g

cherrytomaten

150 g

pitloze witte druiven

150 g

verse blauwe bessen

Dit heb je nodig

  • houten satéprikkers

Kids-vakantie tip: maak gezonde groente-regenboogspiesjes met yoghurtdip.

Aan de slag

1

Halveer de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. 3 cm. Schil de peen en snijd hem in 16 plakjes (per 16 stuks) van 1 cm breed. Snijd de halve komkommer in 16 plakjes (per 16 stuks) van 1 cm breed. Snijd het basilicum fijn en roer het door de yoghurt.

2

Rijg de spiesjes. Begin met een cherrytomaat, gevolgd door een stukje rode paprika, een plakje peen, een stukje gele paprika, een druif, een plakje komkommer en de blauwe bessen. Maak zo ook de rest van de spiesjes.

3

Leg de spiesjes op een grote schaal en serveer met de dip.