bewaar
Kippenpoten met granaatappelmarinade
Kippenpoten met granaatappelmarinade
bewaar

Kippenpoten met granaatappelmarinade

Alleen al voor deze kippenpoten met granaatappelmarinade steek je je BBQ aan.

40 min. bereiden
8 uur wachten
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

citroen

2 tenen

knoflook

15 g

verse koriander

100 ml

milde olijfolie

50 ml

granaatappelmelasse

2 el

komijnzaad

1 el

tomatenpuree

1 tl

zout

4

scharrelkippenpoten

Dit heb je nodig

  • grote ziplockzak

  • barbecue

  • aluminium grillschaal (wegwerp, 16 x 26 cm)

Alleen al voor deze kippenpoten met granaatappelmarinade steek je je BBQ aan.

Aan de slag

1

Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Halveer de vrucht en pers het sap eruit. Plet de knoflook en snijd de koriander, inclusief de steeltjes, fijn.

2

Meng de olie, het citroenrasp en -sap, de granaatappelmelasse, het komijnzaad, tomatenpuree, knoflook, koriander, zout en peper tot een marinade. Doe de marinade in een grote ziplockzak.

3

Snijd de kippenpoten aan de velkant enkele keren kruislings in en doe in de zak. Sluit de zak en schud een beetje, zodat de kippenpoten bedekt worden met een laagje marinade. Leg de zak ten minste 2 uur, maar liever 8 uur (een nacht) in de koelkast.

4

Steek de barbecue aan. Haal de kippenpoten uit de marinade en gril ze in een aluminium grillschaal ca. 20 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Breng voor het serveren op smaak met peper en eventueel zout.

combinatietipLekker met wat kropsla.