bewaar
Vegan pizza 'Margherita'
Vegan pizza 'Margherita'
bewaar

Vegan pizza 'Margherita'

Vanaf nu maak jij de all time favourite pizza Margherita ook gewoon vegan!

25 min. bereiden
10 min. oventijd
4 uur wachten
0waarderingen

Ingrediënten

4 personen

10 g

zout

300 ml

lauwwarm water

500 g

bloem voor pizzadeeg

7 g

gedroogde gist

1 el

traditionele olijfolie

150 g

Violife Prosociano wedge

2 el

griesmeel

200 g

pizzasaus

200 g

Violife veganistische geraspte mozzarella

15 g

verse basilicum

Dit heb je nodig

  • pizzasteen

Vanaf nu maak jij de all time favourite pizza Margherita ook gewoon vegan!

Aan de slag

1

Los in een kom het zout op in het water. Voeg in 1 keer de bloem en dan de gist toe. Mix 2 min. met een mixer met deeghaken of met de hand. Voeg in een dun straaltje de olijfolie toe. Kneed nog 4 min. met de mixer of 10 min. met de hand. Haal het deeg uit de mengkom.

2

Bol het deeg op door de zijkanten naar onderen te vouwen, het deeg een kwartslag te draaien en die handeling te herhalen. Leg het deeg in een ingevette kom, dek af en zet 1 uur in de koelkast.

3

Neem het deeg uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Verdeel in 4 gelijke porties. Bol de deegstukken op volgens de hierboven beschreven methode. Leg ze op een platte schaal of een met bakpapier beklede bakplaat. Laat afgedekt 2-3 uur rijzen op kamertemperatuur, tot het deeg in volume is verdubbeld.

4

Verwarm de oven met daarin de pizzasteen voor op 250 °C. Rasp het alternatief voor prosociano.

5

Bestuif het werkblad met het griesmeel. Rol 1 bol deeg met behulp van een deegroller tot een pizzabodem van Ø 25 cm van. Klop het overtollige griesmeel eraf. Besmeer de pizzabodem met de pizzasaus en laat 1 cm van de rand vrij. Verdeel ¼ van het geraspte alternatief voor mozzarella en ¼ van het alternatief voor prosociano erover. Schep de pizza met een pizzaschep op de pizzasteen. Bak in ca. 10 min. gaar in de oven.

6

Schep de pizza uit de oven en bestrooi met wat basilicumblaadjes. Serveer direct. Bak zo ook de andere pizza’s.

bewaartipJe kunt het deeg t/m stap 2 voorbereiden en 24 uur in de koelkast bewaren.

bereidingstipHeb je geen pizzasteen, verwarm dan je bakplaat 30 min. mee in de oven. Gebruik wel altijd bakpapier of een pizzaschep.

variatietipLekker met: artisjokharten, olijven zonder pit, kappertjes, rode ui in ringen