bewaar
Speculoosmeringues met nougatine
Speculoosmeringues met nougatine
bewaar

Speculoosmeringues met nougatine

Smeerbare pasta van koekjes, wát een uitvinding! Meng met eiwit voor heerlijke speculoosmeringues.

15 min. bereiden
3 uur oventijd
1 uur wachten
3waarderingen

Ingrediënten

10 porties

150 g

speculoospasta

2

middelgrote eieren

125 g

fijne kristalsuiker

½ el

wittewijnazijn

2 tl

vanille-extract

1 tl

maizena

20 g

nougatine in bakje

Dit heb je nodig

  • fijne zeef

  • bakpapier

  • ijsbolletjestang

Smeerbare pasta van koekjes, wát een uitvinding! Meng met eiwit voor heerlijke speculoosmeringues.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 100 °C. Doe de speculoospasta in een vuurvaste kom en laat boven een pan met kokend water iets vloeibaarder worden. Zorg dat de kom het water niet raakt (au bain-marie). Neem de kom uit de pan en laat staan tot gebruik.

2

Splits de eieren (het eigeel wordt niet gebruikt). Doe de eiwitten in een schone, vetvrije kom en klop met een mixer met schone gardes op de hoogste stand in 5 min. stijf. Voeg beetje bij beetje de suiker en vervolgens de azijn en het vanille-extract toe. Klop het eiwit met de mixer tot je een stevig en glanzend eiwitschuim hebt.

3

Zeef de maizena erboven en spatel ¾ van het met de speculoospasta voorzichtig erdoor, tot een marmereffect ontstaat.

4

Schep met de ijsboltang 10 bergjes eiwitschuim (per 10 porties) op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel in een zigzaggende beweging met de rest van de vloeibare speculoos en bestrooi met de nougatine.

5

Bak de meringues ca. 3 uur in het midden van de oven. Zet de oven uit en laat de meringues 1 uur afkoelen in de oven.