bewaar
Gegaarde koolbladeren als tortilla's
Gegaarde koolbladeren als tortilla's
bewaar

Gegaarde koolbladeren als tortilla's

Verruil je tortillawraps voor witte-, rode-, Chinese kool of slabladeren. Even lekker, minder carbs.

10 min. bereiden
0waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

witte kool

Dit heb je nodig

  • schone theedoek

Verruil je tortillawraps voor witte-, rode-, Chinese kool of slabladeren. Even lekker, minder carbs.

Aan de slag

Breng een pan met water aan de kook. Haal 4 bladeren van de kool voorzichtig los, zodat ze zoveel mogelijk heel blijven. Kook de koolbladeren per stuk 30 sec. Haal ze met een keukentang uit het water en laat drogen op een schone theedoek. Vul de koolbladeren op dezelfde manier als je met gewone tortilla’s zou doen.

variatietipOok lekker opgerold in de oven, met tomatensaus en mozzarella erover. Het gerecht is dan niet meer lactosevrij.

variatietipJe kunt hiervoor ook slabladeren als romainesla, ijsbergsla of kropsla gebruiken. Je hoeft ze dan niet te blancheren.