bewaar
Geroosterde bloemkool, broccoli en paprika uit de oven
Geroosterde bloemkool, broccoli en paprika uit de oven
bewaar

Geroosterde bloemkool, broccoli en paprika uit de oven

Weinig tijd en zin in veel groenten? Maak geroosterde bloemkool, broccoli, paprika en tomaatjes uit de oven; in 5 minuten schuif je alles er al in.

5 min. bereiden
15 min. oventijd
licht pittig
11waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 el

milde olijfolie

2 tl

knoflookpoeder

1 tl

chilivlokken

1 tl

grof zeezout

2

puntpaprika's

400 g

koelverse bloemkool- en broccoliroosjes

250 g

romaatjes

2 el

kappertjes

3 el

pompoenpitten

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Weinig tijd en zin in veel groenten? Maak geroosterde bloemkool, broccoli, paprika en tomaatjes uit de oven; in 5 minuten schuif je alles er al in.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de olie met het knoflookpoeder, chilivlokken en het grove zeezout.

2

Snijd de puntpaprika’s in de lengte doormidden, verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten. Snijd in stukken van 3 cm. Verdeel de bloemkool- en broccoliroosjes, de paprika en romaatjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de knoflookolie en schep om. Bestrooi met de kappertjes en pompoenpitten. Bak ca. 15 min. in de oven. Schep halverwege om.