bewaar
Pulled chicken met chipotlesaus
Pulled chicken met chipotlesaus
bewaar

Pulled chicken met chipotlesaus

(Vega) pulled chicken is heerlijk op een broodje of in een wrap. Door de kip, jackfruit of vegetarische kipstukjes te garen in de saus neemt het alle smaken op.

25 min. bereiden
pittig
11waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

middelgrote uien

1 el

arachideolie

½

groentebouillontablet

300 ml

heet water

2 el

chipotlepeper in adobosaus in pot

400 g

scharrelkipfilet

7½ g

verse platte peterselie

80 g

ongezouten pinda's

(Vega) pulled chicken is heerlijk op een broodje of in een wrap. Door de kip, jackfruit of vegetarische kipstukjes te garen in de saus neemt het alle smaken op.

Aan de slag

1

Snijd de uien in halve ringen. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui 3 min. op middelhoog vuur. Los het bouillonblokje op in het water. Zet het vuur laag, doe de bouillon en de chipotlepeper bij de ui en breng aan de kook.

2

Snijd de kipfilet in de lengte door­midden. Snijd de peterselie fijn. Leg de kipfilets in de saus in de pan, zorg dat alles onderstaat (voeg anders nog meer water toe) en kook 10-­15 min. tot de kip gaar is.

3

Neem de kip uit de pan en laat iets afkoelen. Voeg de helft van de peterselie toe aan de saus en laat op hoog vuur 5 min. inkoken. Trek de gare kipfilets met 2 vorken in plukjes uit elkaar (pulled chicken). Verwarm nog 2 min. in de saus.

4

Hak de pinda’s fijn. Bestrooi met de rest van de peterselie en de pinda’s.

variatietip Houd je van pittig? Voeg dan 1 el extra chipotlepeper toe.

vegatipKook 300 g vegetarische kipstukjes (per 4 personen) 10 min. in de pan met saus, maar trek niet uit elkaar met vorken. Laat ook hiervoor de saus 5 min. inkoken en doe dan de vegetarische kipstukjes er weer bij.

vegatipKook 550 g young jackfruit in blik (per 4 personen) 10 min. en trek uit elkaar met 2 vorken. Laat ook hiervoor de saus 5 min. inkoken en doe dan het jackfruit er weer bij.