bewaar
Romige witte-bonenstoof met vis
Romige witte-bonenstoof met vis
bewaar

Romige witte-bonenstoof met vis

Verruil witte bonen in tomatensaus eens voor dit gezonde maaltje van witte bonen met vis in roomsaus.

35 min. bereiden
19waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3

iets kruimige aardappelen

450 ml

water

1

middelgrote ui

4 el

milde olijfolie

1

citroen

20 g

verse Italiaanse kruidenmix

2 tenen

knoflook

800 g

witte bonen in blik

400 g

diepvries koolvisfilet

450 g

diepvries fijne tuinerwten

100 g

zuivelspread light

40 g

rucola

Dit heb je nodig

  • keukentouw

Verruil witte bonen in tomatensaus eens voor dit gezonde maaltje van witte bonen met vis in roomsaus.

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes van een ½ cm. Kook 400 ml water (per 4 personen). Snipper de ui. Verhit de helft van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de ui 3 min. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit (bewaar de uitgeknepen citroen). Bind de tijm, oregano en salie uit de Italiaanse kruidenmix bij elkaar met het keukentouw, houd de rozemarijn apart.

2

Rasp de knoflook en voeg toe aan de pan, bak 2 min. Voeg het citroenrasp, de bij elkaar gebonden kruiden en het kokende water toe. Spoel de bonen af in een vergiet onder koud stromend water en voeg met de aardappelblokjes toe aan de pan. Breng op smaak met peper en zout. Zet het vuur lager en laat 15 min. sudderen.

3

Verhit ondertussen de rest van de olie, de rest van het water en het citroensap in een grote pan op hoog vuur. Leg de uitgeknepen citroen en de achtergehouden rozemarijn in de pan. Breng op smaak met peper. Leg voorzichtig de bevroren visfilets in de pan en stoof met de deksel op de pan in 12 min. gaar.

4

Haal de kruiden uit de bonenstoof. Voeg de tuinerwten en zuivelspread toe en warm 3 min. mee.

5

Schep de bonenstoof in diepe kommen. Leg wat rucola in het midden van de komen verdeel de vis hierover.

vegatipLaat de koolvis achterwege.