bewaar
Romige bloemkooldip met snoepgroente en witlof
Romige bloemkooldip met snoepgroente en witlof
bewaar

Romige bloemkooldip met snoepgroente en witlof

Dip je groenten eens in groente. Voor een gezond tussendoortje bomvol vitaminen moet je bij deze romige bloemkooldip zijn.

10 min. bereiden
1waardering

Ingrediënten

4 personen

½

middelgrote ui

1 teen

knoflook

½ el

milde olijfolie

200 g

koelverse bloemkoolrijst

¼ tl

gemalen komijn

½

citroen

7½ g

verse peterselie

100 g

zuivelspread

2 stronken

witlof

375 g

snoepgroentemix

Dit heb je nodig

  • staafmixer met hoge beker

Dip je groenten eens in groente. Voor een gezond tussendoortje bomvol vitaminen moet je bij deze romige bloemkooldip zijn.

Aan de slag

1

Snipper de ui en snijd de teen knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui en knoflook 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de bloemkoolrijst en komijn toe en bak 1 min. mee.

2

Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de halve vrucht uit. Snijd de peterselie fijn.

3

Doe de bloemkoolrijst, 1 el citroensap, ½ tl citroenrasp (per 4 personen), ⅔ van de peterselie, de zuivelspread en peper in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een smeuïge dip.

4

Snijd de onderkant van het witlof en haal de blaadjes los. Serveer de dip met het witlof en de snoepgroente in een grote schaal. Bestrooi de dip met de rest van de peterselie.