bewaar
Orzo met kalkoen, spinazie en geitenkaas
Orzo met kalkoen, spinazie en geitenkaas
bewaar

Orzo met kalkoen, spinazie en geitenkaas

Met weinig tijd de keuken in hoeft helemaal niet stressvol te zijn, want deze orzo met kalkoen, spinazie en geitenkaas staat al in 15 min. op tafel!

15 min. bereiden
4waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

milde olijfolie

150 g

gesneden uien

1 teen

knoflook

600 g

verse spinazie

125 g

verse geitenkaas naturel 45+

300 g

orzo pasta

100 g

kalkoenborstfilet

Met weinig tijd de keuken in hoeft helemaal niet stressvol te zijn, want deze orzo met kalkoen, spinazie en geitenkaas staat al in 15 min. op tafel!

Aan de slag

1

Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui met peper en zout 4 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de knoflook fijn en bak 1 min. mee. Voeg de spinazie toe en laat in delen slinken. Voeg de geitenkaas toe en laat smelten.

2

Kook ondertussen de orzo in 7 min. beetgaar. Giet af en vang een kopje kookvocht op.

3

Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers 1 helft uit. Snijd de kalkoenborstfilet (vleeswaren) in kleine stukjes.

4

Voeg de pasta, kalkoen, het citroenrasp en wat kookvocht toe aan de spinazie. Breng op smaak met een beetje citroensap, peper en eventueel zout. Verdeel over diepe borden en serveer.

vegatipVervang de kalkoen door 40 g geroosterde pijnboompitten (per 4 personen) en verdeel deze voor serveren over het gerecht.