Muesli-ontbijttaart met skyr en sinaasappel

Taart als ontbijt? Kan gewoon! Zeker met deze muesli-ontbijttaart met skyr en sinaasppel.

500 kcal

15 min. bereiden, 15 min. oventijd, 30 min. wachten

4.6/5

(5)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 50 gram dadels zonder pit

    dadels zonder pit

  • 2 sinaasappels

    sinaasappels

  • 60 gram kokosolie

    kokosolie

  • 300 gram geroosterde muesli sinaasappel-gembersmaak

    geroosterde muesli sinaasappel-gembersmaak

  • 5 eetlepel honing

    honing

  • 450 gram yoghurt Skyr

    yoghurt Skyr

  • 50 gram verrijker abrikoos, amandel en pitten

    verrijker abrikoos, amandel en pitten

Dit heb je nodig

  • quichevorm met losse bodem (ø 28 cm, ingevet)


2021 week 41-44 - 2021 week 41-44

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de dadels in kleine stukjes. Boen de helft van de sinaasappels schoon en rasp de oranje schil. Smelt de kokosolie en meng met de muesli, stukjes dadel, 1 tl sinaasappelrasp (per taart) en ⅘ van de honing door elkaar. Verdeel het mengsel over de bodem van de quichevorm en druk aan. Bak ca. 15 min. in de oven en laat 30 min. afkoelen.

  2. Pers ondertussen een halve sinaasappel uit en schil de andere 1 ½ sinaasappel, snijd daarvan de partjes los. Meng de skyr met de rest van de honing en 1 el sinaasappelsap (per taart).

  3. Verdeel de skyr over de bodem van de taart en verdeel de sinaasappelpartjes in een cirkel erover. Bestrooi met de verrijker abrikoos, amandel en pitten en de rest van het sinaasappelrasp.

  • bereidingstipJe kunt de bodem van de taart 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt met aluminiumfolie buiten de koelkast.

Wat vond je van dit recept?

Muesli-ontbijttaart met skyr en sinaasappel

Taart als ontbijt? Kan gewoon! Zeker met deze muesli-ontbijttaart met skyr en sinaasppel.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig