Muesli-ontbijttaart met skyr en sinaasappel
Taart als ontbijt? Kan gewoon! Zeker met deze muesli-ontbijttaart met skyr en sinaasppel.
500 kcal
15 min. bereiden, 15 min. oventijd, 30 min. wachten
Ingrediënten
Aantal personen
50 gram dadels zonder pit
dadels zonder pit
2 sinaasappels
sinaasappels
60 gram kokosolie
kokosolie
300 gram geroosterde muesli sinaasappel-gembersmaak
geroosterde muesli sinaasappel-gembersmaak
5 eetlepel honing
honing
450 gram yoghurt Skyr
yoghurt Skyr
50 gram verrijker abrikoos, amandel en pitten
verrijker abrikoos, amandel en pitten
Dit heb je nodig
quichevorm met losse bodem (ø 28 cm, ingevet)
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2021 week 41-44 - 2021 week 41-44
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de dadels in kleine stukjes. Boen de helft van de sinaasappels schoon en rasp de oranje schil. Smelt de kokosolie en meng met de muesli, stukjes dadel, 1 tl sinaasappelrasp (per taart) en ⅘ van de honing door elkaar. Verdeel het mengsel over de bodem van de quichevorm en druk aan. Bak ca. 15 min. in de oven en laat 30 min. afkoelen.
Pers ondertussen een halve sinaasappel uit en schil de andere 1 ½ sinaasappel, snijd daarvan de partjes los. Meng de skyr met de rest van de honing en 1 el sinaasappelsap (per taart).
Verdeel de skyr over de bodem van de taart en verdeel de sinaasappelpartjes in een cirkel erover. Bestrooi met de verrijker abrikoos, amandel en pitten en de rest van het sinaasappelrasp.
- bereidingstipJe kunt de bodem van de taart 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt met aluminiumfolie buiten de koelkast.
Muesli-ontbijttaart met skyr en sinaasappel
Taart als ontbijt? Kan gewoon! Zeker met deze muesli-ontbijttaart met skyr en sinaasppel.

6 personen
500 kcal
15 min. bereiden
30 min. wachten
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de dadels in kleine stukjes. Boen de helft van de sinaasappels schoon en rasp de oranje schil. Smelt de kokosolie en meng met de muesli, stukjes dadel, 1 tl sinaasappelrasp (per taart) en ⅘ van de honing door elkaar. Verdeel het mengsel over de bodem van de quichevorm en druk aan. Bak ca. 15 min. in de oven en laat 30 min. afkoelen.
Pers ondertussen een halve sinaasappel uit en schil de andere 1 ½ sinaasappel, snijd daarvan de partjes los. Meng de skyr met de rest van de honing en 1 el sinaasappelsap (per taart).
Verdeel de skyr over de bodem van de taart en verdeel de sinaasappelpartjes in een cirkel erover. Bestrooi met de verrijker abrikoos, amandel en pitten en de rest van het sinaasappelrasp.
bereidingstip:Je kunt de bodem van de taart 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt met aluminiumfolie buiten de koelkast.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)
50 g dadels zonder pit
2 sinaasappels
60 g kokosolie
300 g geroosterde muesli sinaasappel-gembersmaak
5 el honing
450 g yoghurt Skyr
50 g verrijker abrikoos, amandel en pitten
Dit heb je nodig
quichevorm met losse bodem (ø 28 cm, ingevet)




