bewaar
Muesli-ontbijttaart met skyr en sinaasappel
Muesli-ontbijttaart met skyr en sinaasappel
bewaar

Muesli-ontbijttaart met skyr en sinaasappel

Taart als ontbijt? Kan gewoon! Zeker met deze muesli-ontbijttaart met skyr en sinaasppel.

15 min. bereiden
15 min. oventijd
30 min. wachten
2waarderingen

Ingrediënten

6 personen

50 g

dadels zonder pit

2

sinaasappels

60 g

kokosolie

300 g

geroosterde muesli sinaasappel-gembersmaak

5 el

honing

450 g

yoghurt Skyr

50 g

verrijker abrikoos, amandel en pitten

Dit heb je nodig

  • quichevorm met losse bodem (ø 28 cm, ingevet)

Taart als ontbijt? Kan gewoon! Zeker met deze muesli-ontbijttaart met skyr en sinaasppel.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de dadels in kleine stukjes. Boen de helft van de sinaasappels schoon en rasp de oranje schil. Smelt de kokosolie en meng met de muesli, stukjes dadel, 1 tl sinaasappelrasp (per taart) en ⅘ van de honing door elkaar. Verdeel het mengsel over de bodem van de quichevorm en druk aan. Bak ca. 15 min. in de oven en laat 30 min. afkoelen.

2

Pers ondertussen een halve sinaasappel uit en schil de andere 1 ½ sinaasappel, snijd daarvan de partjes los. Meng de skyr met de rest van de honing en 1 el sinaasappelsap (per taart).

3

Verdeel de skyr over de bodem van de taart en verdeel de sinaasappelpartjes in een cirkel erover. Bestrooi met de verrijker abrikoos, amandel en pitten en de rest van het sinaasappelrasp.

bereidingstipJe kunt de bodem van de taart 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt met aluminiumfolie buiten de koelkast.