bewaar
Vegan spaghetti met gebakken tomaatjes
Vegan spaghetti met gebakken tomaatjes
bewaar

Vegan spaghetti met gebakken tomaatjes

Romige spaghetti maar dan vegan? Probeer dit recept eens!

15 min. bereiden
5waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

glutenvrije spaghetti

2 tenen

knoflook

2

middelgrote uien

100 g

kappertjes

50 g

Violife Vioblock ongezouten

500 g

snoeptomaatjes

75 g

plantaardige rasp Italiaanse stijl

15 g

verse basilicum

Romige spaghetti maar dan vegan? Probeer dit recept eens!

Aan de slag

1

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de tenen knoflook fijn en snipper de uien. Laat de kappertjes uitlekken.

2

Verhit de helft van de plantboter in een hapjespan en bak de uien en knoflook 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomaten en wat peper toe en bak 5 min. Voeg de kappertjes toe en bak 1 min. mee.

3

Giet de pasta af, maar vang 50 ml kookvocht (per 4 personen) op. Voeg de pasta, het kookvocht, de rest van de plantboter en de helft van de plantaardige kaas toe aan de tomaten. Roer door op middelhoog vuur, tot de spaghetti de romige saus een beetje heeft opgenomen.

4

Snijd het basilicum grof en meng door de pasta. Breng op smaak met peper en eventueel zout en bestrooi met de rest van de kaas.

combinatietipLekker met citroen.

achtergrondinfoDe plantaardige rasp italiaanse stijl is niet in elke Albert Heijn-winkel verkrijgbaar. Bestel het op ah.nl of vervang het door AH Plantaardige rasp (zak 200 g).