bewaar
Italiaanse bonensoep (ribollita)
Italiaanse bonensoep (ribollita)
bewaar

Italiaanse bonensoep (ribollita)

Moet je eens proberen: deze zelfgemaakte ribollita, ofwel Toscaanse wintersoep met bonen, cavelo nero en brood.

45 min. bereiden
15 min. oventijd
14waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

middelgrote ui

5 tenen

knoflook

400 g

winterpeen

½ stronk

bleekselderij

4 el

milde olijfolie

400 g

gepelde tomaten in blik

1 el

zoet gerookt paprikapoeder

1 liter

water

400 g

witte bonen in blik

400 g

Italiaanse roerbakgroente cavolo nero

4

afbak schnittbroodjes volkoren

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Moet je eens proberen: deze zelfgemaakte ribollita, ofwel Toscaanse wintersoep met bonen, cavelo nero en brood.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de uien en snijd de tenen knoflook fijn. Schil de penen en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de bleekselderij in smalle boogjes. Verhit ¾ van de olie in een soeppan op laag vuur en bak de ui, knoflook, peen en bleekselderij 10 min.

2

Voeg de gepelde tomaten, gerookte-paprikapoeder en het water toe. Druk met een pollepel de tomaten stuk. Breng de soep aan de kook en laat met de deksel op de pan op laag vuur 20 min. koken. Voeg de laatste 10 min. de witte bonen toe.

3

Verdeel ondertussen de roerbakgroente over een met bakpapier beklede bakplaat en meng met de rest van de olie. Rooster ca. 15 min. in het midden van de oven. Bak de laatste 10 min. de broodjes mee.

4

Haal de roerbakgroente uit de oven en kook de laatste 5 min. met de soep mee. Breng op smaak met peper en zout.

5

Schep de soep in soepkommen, bestrooi met peper en serveer met de broodjes.