Snijd de sjalotten in dunne ringen. Verhit de olie in een grote soeppan met dikke bodem op middelhoog vuur en bak de sjalot in 8-10 min. lichtbruin, roer regelmatig.
Schil ondertussen de aardappelen en snijd in blokjes van 2 cm. Snijd de knoflook fijn. Schil de winterpeen en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de bleekselderij in zo dun mogelijke boogjes en snijd het groen fijn. Spoel de kikkererwten onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
Voeg de winterpeen en bleekselderij, inclusief het groen, toe en bak al roerend 3 min. mee. Kneus het venkelzaad met het blad van een mes. Voeg samen met de aardappel, knoflook, kikkererwten en chilivlokken toe en bak 1 min. mee. Breng op smaak met peper.
Verwarm ondertussen de oven voor op 220 °C en bak de schnittbroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de vrucht en pers uit. Giet terug in de pan en voeg de spinazie toe. Breng de soep op smaak met 1 tl citroenrasp, 2 el -sap (per 4 personen), peper en eventueel zout. Schep de helft van de soep uit de pan en pureer met de staafmixer helemaal glad. Serveer met de broodjes. Voeg het kokend water toe en breng de soep aan de kook. Laat 20 min. koken, tot de aardappelen gaar zijn.
Gebonden aardappel-kikkererwtensoep met spinazie
Comfy en fluweelzachte aardappelsoep met kikkererwten. En met lekker veel groente als spinazie, winterpeen en bleekselderij heb je een gezond kommetje binnen.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gebonden aardappel-kikkererwtensoep met spinazie
Comfy en fluweelzachte aardappelsoep met kikkererwten. En met lekker veel groente als spinazie, winterpeen en bleekselderij heb je een gezond kommetje binnen.

hoofdgerecht
4 personen
585 kcal
40 min. bereiden
10 min. wachten
Aan de slag
Snijd de sjalotten in dunne ringen. Verhit de olie in een grote soeppan met dikke bodem op middelhoog vuur en bak de sjalot in 8-10 min. lichtbruin, roer regelmatig.
Schil ondertussen de aardappelen en snijd in blokjes van 2 cm. Snijd de knoflook fijn. Schil de winterpeen en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de bleekselderij in zo dun mogelijke boogjes en snijd het groen fijn. Spoel de kikkererwten onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
Voeg de winterpeen en bleekselderij, inclusief het groen, toe en bak al roerend 3 min. mee. Kneus het venkelzaad met het blad van een mes. Voeg samen met de aardappel, knoflook, kikkererwten en chilivlokken toe en bak 1 min. mee. Breng op smaak met peper.
Verwarm ondertussen de oven voor op 220 °C en bak de schnittbroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de vrucht en pers uit. Giet terug in de pan en voeg de spinazie toe. Breng de soep op smaak met 1 tl citroenrasp, 2 el -sap (per 4 personen), peper en eventueel zout. Schep de helft van de soep uit de pan en pureer met de staafmixer helemaal glad. Serveer met de broodjes. Voeg het kokend water toe en breng de soep aan de kook. Laat 20 min. koken, tot de aardappelen gaar zijn.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g sjalotjes
3 el milde olijfolie
600 g vastkokende aardappelen
4 tenen knoflook
250 g winterpeen
4 stengels bleekselderij
800 g kikkererwten in blik
½ el venkelzaad
½ tl chilivlokken
1 l kokend water
4 afbak schnittbroodjes volkoren
1 biologische citroen
100 g babyspinazie
Dit heb je nodig
soeppan
staafmixer