Schil de winterpeen en de aardappelen. Snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de bleekselderij in dunne boogjes.
Verhit de olie in een steelpan op middelhoog vuur en bak de peen 2 min.
Voeg de aardappel samen met het water toe, breng aan de kook en kook in 8 min. gaar.
Spoel ondertussen de kikkererwten af onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg de bleekselderij en kikkererwten toe en kook 3 min. mee.
Voeg de babyspinazie toe en laat in 1 min. slinken. Pureer met de staafmixer tot een glad soepje.
Aardappel-kikkererwtensoep - 8 tot 12 maanden (Opperdepop)
Dit soepje gaat er vast in bij je kleintje! Van bleekselderij tot spinazie: smokkel extra groente naar binnen door het te verwerken in deze aardappel-kikkererwtensoep.
- algemeenPas de structuur van de hapjes aan aan de leeftijd van je baby. Voor baby's van 8 maanden pureer je hapjes fijner dan voor kindjes van bijv. 10 maanden.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Aardappel-kikkererwtensoep - 8 tot 12 maanden (Opperdepop)
Dit soepje gaat er vast in bij je kleintje! Van bleekselderij tot spinazie: smokkel extra groente naar binnen door het te verwerken in deze aardappel-kikkererwtensoep.

hoofdgerecht
2 porties
130 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Schil de winterpeen en de aardappelen. Snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de bleekselderij in dunne boogjes.
Verhit de olie in een steelpan op middelhoog vuur en bak de peen 2 min.
Voeg de aardappel samen met het water toe, breng aan de kook en kook in 8 min. gaar.
Spoel ondertussen de kikkererwten af onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg de bleekselderij en kikkererwten toe en kook 3 min. mee.
Voeg de babyspinazie toe en laat in 1 min. slinken. Pureer met de staafmixer tot een glad soepje.
algemeen:Pas de structuur van de hapjes aan aan de leeftijd van je baby. Voor baby's van 8 maanden pureer je hapjes fijner dan voor kindjes van bijv. 10 maanden.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 2 porties)
100 g winterpeen
100 g vastkokende aardappelen
1 stengel bleekselderij
1 tl milde olijfolie
200 ml water
100 g kikkererwten
25 g babyspinazie
Dit heb je nodig
staafmixer