Aardappel-kikkererwtensoep - 8 tot 12 maanden (Opperdepop)

Dit soepje gaat er vast in bij je kleintje! Van bleekselderij tot spinazie: smokkel extra groente naar binnen door het te verwerken in deze aardappel-kikkererwtensoep.

130 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Schil de winterpeen en de aardappelen. Snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de bleekselderij in dunne boogjes.

  2. Verhit de olie in een steelpan op middelhoog vuur en bak de peen 2 min.

  3. Voeg de aardappel samen met het water toe, breng aan de kook en kook in 8 min. gaar.

  4. Spoel ondertussen de kikkererwten af onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg de bleekselderij en kikkererwten toe en kook 3 min. mee.

  5. Voeg de babyspinazie toe en laat in 1 min. slinken. Pureer met de staafmixer tot een glad soepje.

  • algemeenPas de structuur van de hapjes aan aan de leeftijd van je baby. Voor baby's van 8 maanden pureer je hapjes fijner dan voor kindjes van bijv. 10 maanden.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Gerelateerde recepten

Aardappel-kikkererwtensoep - 8 tot 12 maanden (Opperdepop)

Dit soepje gaat er vast in bij je kleintje! Van bleekselderij tot spinazie: smokkel extra groente naar binnen door het te verwerken in deze aardappel-kikkererwtensoep.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig