Scheur het volkorenbrood in stukjes van 1 cm. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak het brood in 8-10 min. op middelhoog vuur krokant.
Breng de polpa met het water in een steelplan aan de kook. Voeg het brood toe en laat 5 min. zachtjes koken. Pureer de soep met een staafmixer. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel erover.
Tomaten-broodsoep - 8 tot 12 maanden (Opperdepop)
Deze soep is gebaseerd op de Italiaanse pappa al pomodoro uit Toscane. Met wat simpele tweaks heb je 'm in not time ook baby-proof gemaakt.
- resttipSoep over? Verdeel in porties en vries in losse bakjes in.
- bereidingstipPas de structuur van de hapjes aan aan de leeftijd van je baby. Voor baby's van 8 maanden pureer je hapjes fijner dan voor kindjes van bijv. 10 maanden.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Tomaten-broodsoep - 8 tot 12 maanden (Opperdepop)
Deze soep is gebaseerd op de Italiaanse pappa al pomodoro uit Toscane. Met wat simpele tweaks heb je 'm in not time ook baby-proof gemaakt.

hoofdgerecht
2 porties
210 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Scheur het volkorenbrood in stukjes van 1 cm. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak het brood in 8-10 min. op middelhoog vuur krokant.
Breng de polpa met het water in een steelplan aan de kook. Voeg het brood toe en laat 5 min. zachtjes koken. Pureer de soep met een staafmixer. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel erover.
resttip:Soep over? Verdeel in porties en vries in losse bakjes in.
bereidingstip:Pas de structuur van de hapjes aan aan de leeftijd van je baby. Voor baby's van 8 maanden pureer je hapjes fijner dan voor kindjes van bijv. 10 maanden.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 2 porties)
50 g volkorenbrood
1 el milde olijfolie
200 g polpa in blik
100 ml water
114 g Italiaanse mozzarella
Dit heb je nodig
staafmixer