Geroosterde wortel met sjalotten en mozzarella uit de oven

Combineer mozzarella eens met wortel in plaats van tomaat. Zo creeer je een vernieuwend bijgerecht!

230 kcal

10 min. bereiden, 25 min. oventijd

licht pittig

4/5

(8)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • bakpapier


maart 2022 - maart 2022

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Was de bospenen en halveer in de lengte. Snijd de sjalotten in parten en de knoflook fijn. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil.

  2. Meng de helft van de olie met de knoflook, 1 el citroenrasp (per 4 personen), de chilivlokken en het komijnzaad. Meng de wortel en sjalot met de kruidenolie en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met peper. Rooster in ca. 25 min. in het midden van de oven gaar.

  3. Halveer ondertussen de mozzarellabolletjes en snijd de muntblaadjes grof. Meng de groente met de mozzarella en de rest van de olie. Halveer de citroen en knijp uit boven het groente-mozzarellamengsel, bestrooi met de munt en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Wat vond je van dit recept?

Geroosterde wortel met sjalotten en mozzarella uit de oven

Combineer mozzarella eens met wortel in plaats van tomaat. Zo creeer je een vernieuwend bijgerecht!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig