Aardappeltjes en wortel uit de oven met rozemarijn-zeezoutolie
Aardappeltjes en wortel uit de oven met rozemarijn-zeezoutolie

Aardappeltjes en wortel uit de oven met rozemarijn-zeezoutolie

Staat er vlees, vis of vega op het menu? Dit geroosterde bijgerecht matcht goed met alles, ideaal!

40 min. bereiden
35 min. oventijd
5waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

stoomaardappelmix

2 el

milde olijfolie

3

rode uien

600 g

geschilde bospeen

2 tenen

knoflook

1 tl

gedroogde rozemarijn

½ tl

zeezout

Staat er vlees, vis of vega op het menu? Dit geroosterde bijgerecht matcht goed met alles, ideaal!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon, halveer ze en meng met de helft van de olie, peper en zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze in ca. 35 min. in het midden van de oven gaar.

2

Snijd ondertussen elke ui in 8 parten. Halveer de wortels in de lengte en snijd de knoflook fijn. Meng de rest van de olie met de rozemarijn, zeezout en de knoflook. Schep de groente om met de kruidenolie en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met peper.

3

Neem na 10 min. de bakplaat uit de oven en schep de aardappelen om. Bak de groente onder de aardappelen nog ca. 25 min. in de oven. Wissel halverwege de bakplaten van plek om. Serveer de aardappelen en de groente op aparte schalen.