Piz­za con pa­ta­te (aard­ap­pel­piz­za)

Een verrassende combinatie van aardappelen en pizza.

  • lunch
  • 4 personen
  • 690 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 40 min. wachten
    • 20 min. oventijd
(0) waardeer
italiaans lunch Een verrassende combinatie van aardappelen en pizza. 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • schone theedoek
  • deegroller
  • staafmixer met hakmolen
  • bakkwastje

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Zeef de bloem boven een ruime kom en meng de gist erdoor. Voeg ⅖ van de olie toe en schenk al roerend met een houten lepel het lauwwarm water erbij. Voeg het zout en de honing toe en kneed alles met de hand tot een soepel deeg. Leg in een met bloem bestoven kom en laat afgedekt met een schone theedoek 40 min. rijzen op een warme, tochtvrije plek.
  2. Verwarm de oven voor op 225 °C. Kneed het deeg nogmaals door en verdeel in 2 gelijke stukken. Bestuif het werkblad met bloem en rol elke bol deeg met een deegroller (of een f­les) uit tot een rechthoek van 30 x 40 cm. Leg de lappen deeg op 2 met bakpapier beklede bakplaten.
  3. Beleg het pizzadeeg met de aardappelplakjes, laat ze een beetje overlappen. Bestrijk elke pizza met het bakkwastje met een ½ el olie. Haal de naaldjes van de takjes rozemarijn en strooi over de pizza’s. Bak de pizza’s ca. 20 min. in de oven. Wissel de bakplaten halverwege van plek.
  4. Doe ondertussen de rest van de olie en de kno­flook in het hakmolentje van de staafmixer en maal tot knoflookolie. Neem de pizza’s uit de oven en bestrijk ze met het bakkwastje met wat knof­lookolie. Bestrooi de pizza’s met de zeezoutvlokken en serveer direct.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 690 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 108 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 640 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Pizza con patate (aardappelpizza)

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Piz­za con pa­ta­te (aard­ap­pel­piz­za)

1
1
  • 500 g tarwebloem
  • 7 g gedroogde gist

Zeef de bloem boven een ruime kom en meng de gist erdoor.

2
2
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 300 ml lauwwarm water

Voeg de olie toe en schenk al roerend met een houten lepel het lauwwarm water erbij.

3
3
  • 2 tl zout
  • 1 el vloeibare honing

Voeg het zout en de honing toe en kneed alles met de hand tot een soepel deeg.

4
4

Leg in een met bloem bestoven kom en laat afgedekt met een schone theedoek 40 min. rijzen op een warme, tochtvrije plek.

5
5

Verwarm de oven voor op 225 °C.

6
6

Kneed het deeg nogmaals door en verdeel in 2 gelijke stukken. Bestuif het werkblad met bloem en rol elke bol deeg met een deegroller (of een f­les) uit tot een rechthoek van 30 x 40 cm.

7
7

Leg de lappen deeg op 2 met bakpapier beklede bakplaten.

8
8
  • 4 vastkokende aardappelen

Schil de aardappelen en snijd ze in zo dun mogelijke plakjes (1 mm dik). Gebruik een keukenmachine of mandoline als je die hebt.

9
9

Beleg het pizzadeeg met de aardappelplakjes, laat ze een beetje overlappen.

10
10
  • 1 el olijfolie extra vierge

Bestrijk elke pizza met het bakkwastje met een ½ el olie.

11
11
  • 2 takjes verse rozemarijn

Haal de naaldjes van de takjes rozemarijn en strooi over de pizza’s. Bak de pizza’s ca. 20 min. in de oven. Wissel de bakplaten halverwege van plek.

12
12
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 teen knoflook

Doe ondertussen de rest van de olie en de kno­flook in het hakmolentje van de staafmixer en maal tot knoflookolie.

13
13
  • ½ tl zeezoutvlokken

Neem de pizza’s uit de oven en bestrijk ze met het bakkwastje met wat knof­lookolie. Bestrooi de pizza’s met de zeezoutvlokken en serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.