Pistache-vanilletaart met crème fraîche

Taart lovers opgelet: gebruik vanille en pistache in je beslag en als topping en je taart kan niet meer stuk.

545 kcal

20 min. bereiden, 30 min. oventijd, 2 uur 30 min. wachten

3.3/5

(15)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 250 gram ongezouten roomboter

    ongezouten roomboter

  • 225 gram tarwebloem

    tarwebloem

  • 110 gram poedersuiker

    poedersuiker

  • 3 theelepel Nielsen Massey Madagascar bourbon vanille-extract

    Nielsen Massey Madagascar bourbon vanille-extract

  • 1 middelgroot ei

    middelgroot ei

  • 95 gram gepelde ongezouten pistachenoten

    gepelde ongezouten pistachenoten

  • 397 gram gecondenseerde melk in blik

    gecondenseerde melk in blik

  • 75 gram lichtbruine basterdsuiker

    lichtbruine basterdsuiker

  • 200 gram crème fraîche

    crème fraîche

  • 0.5 eetlepel water

    water

Dit heb je nodig

  • vershoudfolie

  • deegroller

  • taartvorm Ø 28 cm met losse bodem

  • bakpapier


2021 week 49-52 - 2021 week 49-52

Aan de slag

  1. Snijd de koude boter in blokjes en doe in een kom. Voeg de bloem, 100 g poedersuiker, een ½ tl vanille-extract, een mespunt zout en het ei toe en kneed snel tot een samenhangend deeg. Dek het deeg af met vershoudfolie en laat 1 uur rusten in de koelkast.

  2. Verwarm de oven voor op 175 °C. Bekleed de bodem van de taartvorm met bakpapier. Rol het deeg met de deegroller op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van Ø 35 cm. Bekleed de vorm met de deeglap en snijd de randen bij.

  3. Hak ⅓ van de noten grof. Breng in een steelpan de gecondenseerde melk met de basterdsuiker en 1 tl vanille-extract al roerend op middelhoog vuur aan de kook. Blijf goed roeren en laat ca. 5 min. koken tot het mengsel dikker wordt. Haal de pan van het vuur en roer de grofgehakte pistachenoten erdoor. Verdeel de vulling over de taartbodem en bak de taart in ca. 30 min. goudbruin en gaar.

  4. Haal de taart halverwege de baktijd uit de oven en verdeel de rest van de noten erover, druk ze voorzichtig een beetje in de vulling.

  5. Roer de crème fraîche los met de rest van het vanille-extract en het water. Bestrooi de taart met de rest van de poedersuiker en serveer de crème fraîche erbij.

Wat vond je van dit recept?

Pistache-vanilletaart met crème fraîche

Taart lovers opgelet: gebruik vanille en pistache in je beslag en als topping en je taart kan niet meer stuk.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig