Roodlofsalade met blauwe kaas
Rood is niet voor niets een kerstkleur en die komt prachtig terug in deze roodlofsalade met een romige dressing van blauwe kaas.
205 kcal
20 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
40 gram ongebrande walnoten
ongebrande walnoten
400 gram roodlof
roodlof
1 citroen
citroen
60 gram viking blue 50+
viking blue 50+
2 eetlepel mayonaise
mayonaise
2 eetlepel zure room
zure room
2 eetlepel karnemelk
karnemelk
Dit heb je nodig
cocktailglazen
Ontdek meer van dit soort gerechten
Rooster de walnoten in een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur 5 min. onder regelmatig omscheppen, tot ze geurig en knapperig zijn. Laat afkoelen en hak grof.
Snijd de onderkant van de stronkjes roodlof. Houd 1 blaadje per persoon apart voor garnering en snijd deze in de lengte doormidden. Snijd de rest van het roodlof in reepjes van ca. 2 cm. Boen de citroen schoon en pers het sap van de vrucht uit.
Verkruimel de blauwe kaas en meng met de mayonaise, zure room, karnemelk en 1 el citroensap (per 4 personen). Breng op smaak met zout en peper.
Doe het roodlof met de walnoten in een ruime kom en besprenkel met ¾ van de dressing. Schep om zodat alles bedekt is met een dun laagje dressing.
Verdeel de salade over de cocktailglazen. Besprenkel met de rest van de dressing en zet de achtergehouden halve blaadjes roodlof er rechtop naast.
- variatietipGeen fan van blauwe kaas? Vervang de blauwe kaas door 60 g verse geitenkaas naturel 45+.
- wijntipLekker met Frontera Carmenère Cabernet Sauvignon
Roodlofsalade met blauwe kaas
Rood is niet voor niets een kerstkleur en die komt prachtig terug in deze roodlofsalade met een romige dressing van blauwe kaas.

voorgerecht
4 personen
205 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Rooster de walnoten in een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur 5 min. onder regelmatig omscheppen, tot ze geurig en knapperig zijn. Laat afkoelen en hak grof.
Snijd de onderkant van de stronkjes roodlof. Houd 1 blaadje per persoon apart voor garnering en snijd deze in de lengte doormidden. Snijd de rest van het roodlof in reepjes van ca. 2 cm. Boen de citroen schoon en pers het sap van de vrucht uit.
Verkruimel de blauwe kaas en meng met de mayonaise, zure room, karnemelk en 1 el citroensap (per 4 personen). Breng op smaak met zout en peper.
Doe het roodlof met de walnoten in een ruime kom en besprenkel met ¾ van de dressing. Schep om zodat alles bedekt is met een dun laagje dressing.
Verdeel de salade over de cocktailglazen. Besprenkel met de rest van de dressing en zet de achtergehouden halve blaadjes roodlof er rechtop naast.
variatietip:Geen fan van blauwe kaas? Vervang de blauwe kaas door 60 g verse geitenkaas naturel 45+.
wijntip:Lekker met Frontera Carmenère Cabernet Sauvignon
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
40 g ongebrande walnoten
400 g roodlof
1 citroen
60 g viking blue 50+
2 el mayonaise
2 el zure room
2 el karnemelk
Dit heb je nodig
cocktailglazen







