Mosterdsoep met zuurkool
Tijd voor een verwenmomentje, zo tussen het voor- en hoofdgerecht in. En verwennen dit doet romige vegan soepje met mosterd en zuurkool zeker.
160 kcal
20 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
100 gram zuurkool
zuurkool
1 prei
prei
2 tenen knoflook
knoflook
45 gram ongezouten plantenmargarine
ongezouten plantenmargarine
3 eetlepel tarwebloem
tarwebloem
0.5 eetlepel AH Biologisch appelciderazijn
AH Biologisch appelciderazijn
750 ml water
water
1 Zonnatura groentebouillontablet
Zonnatura groentebouillontablet
3 eetlepel haver keuken (alternatief voor kookroom)
haver keuken (alternatief voor kookroom)
3 eetlepel grove mosterd
grove mosterd
Dit heb je nodig
staafmixer
Ontdek meer van dit soort gerechten
Kook de zuurkool volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd het witte en lichtgroene deel van de prei in dunne halve ringen. Was in een vergiet onder koud stromend water. Snijd de tenen knoflook fijn.
Verhit de margarine in een soeppan en fruit de prei 3 min. op laag tot middelhoog vuur. Voeg na 2 min. de knoflook toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Voeg de bloem toe en laat in 3 min. op laag vuur garen. Blus af met de appelciderazijn. Voeg het water, het bouillonblokje en de haver keuken toe en laat 10 min. zachtjes koken.
Voeg de mosterd toe en pureer alles met de staafmixer tot een gladde soep. Voeg eventueel voor een romiger soep naar smaak meer haver keuken toe.
Serveer de soep in glazen en garneer met de zuurkool.
- combinatietipWijntip: lekker met Nicolas Carlin Sancerre.
- combinatietipOok lekker met knapperig gebakken katenspek. De soep is dan niet meer vegan.
- bereidingstipGebruik de rest van de zuurkool in een stamppot of ovenschotel. Gebruik de overige haver keuken in plaats van melk in een romige (aardappel)puree.
- achtergrondinfoDe portiegrootte van dit gerecht is bedoeld voor een uitgebreid diner van 5- of 7-gangen.
Mosterdsoep met zuurkool
Tijd voor een verwenmomentje, zo tussen het voor- en hoofdgerecht in. En verwennen dit doet romige vegan soepje met mosterd en zuurkool zeker.

voorgerecht
4 personen
160 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de zuurkool volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd het witte en lichtgroene deel van de prei in dunne halve ringen. Was in een vergiet onder koud stromend water. Snijd de tenen knoflook fijn.
Verhit de margarine in een soeppan en fruit de prei 3 min. op laag tot middelhoog vuur. Voeg na 2 min. de knoflook toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Voeg de bloem toe en laat in 3 min. op laag vuur garen. Blus af met de appelciderazijn. Voeg het water, het bouillonblokje en de haver keuken toe en laat 10 min. zachtjes koken.
Voeg de mosterd toe en pureer alles met de staafmixer tot een gladde soep. Voeg eventueel voor een romiger soep naar smaak meer haver keuken toe.
Serveer de soep in glazen en garneer met de zuurkool.
combinatietip:Wijntip: lekker met Nicolas Carlin Sancerre.
combinatietip:Ook lekker met knapperig gebakken katenspek. De soep is dan niet meer vegan.
bereidingstip:Gebruik de rest van de zuurkool in een stamppot of ovenschotel. Gebruik de overige haver keuken in plaats van melk in een romige (aardappel)puree.
achtergrondinfo:De portiegrootte van dit gerecht is bedoeld voor een uitgebreid diner van 5- of 7-gangen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
100 g zuurkool
1 prei
2 tenen knoflook
45 g ongezouten plantenmargarine
3 el tarwebloem
½ el AH Biologisch appelciderazijn
750 ml water
1 Zonnatura groentebouillontablet
3 el haver keuken (alternatief voor kookroom)
3 el grove mosterd
Dit heb je nodig
staafmixer





