Mosterdsoep met zuurkool

Tijd voor een verwenmomentje, zo tussen het voor- en hoofdgerecht in. En verwennen dit doet romige vegan soepje met mosterd en zuurkool zeker.

160 kcal

20 min. bereiden

4.1/5

(22)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 100 gram zuurkool

    zuurkool

  • 1 prei

    prei

  • 2 tenen knoflook

    knoflook

  • 45 gram ongezouten plantenmargarine

    ongezouten plantenmargarine

  • 3 eetlepel tarwebloem

    tarwebloem

  • 0.5 eetlepel AH Biologisch appelciderazijn

    AH Biologisch appelciderazijn

  • 750 ml water

    water

  • 1 Zonnatura groentebouillontablet

    Zonnatura groentebouillontablet

  • 3 eetlepel haver keuken (alternatief voor kookroom)

    haver keuken (alternatief voor kookroom)

  • 3 eetlepel grove mosterd

    grove mosterd

Dit heb je nodig

  • staafmixer


Aan de slag

  1. Kook de zuurkool volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Snijd het witte en lichtgroene deel van de prei in dunne halve ringen. Was in een vergiet onder koud stromend water. Snijd de tenen knoflook fijn.

  3. Verhit de margarine in een soeppan en fruit de prei 3 min. op laag tot middelhoog vuur. Voeg na 2 min. de knoflook toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  4. Voeg de bloem toe en laat in 3 min. op laag vuur garen. Blus af met de appelciderazijn. Voeg het water, het bouillonblokje en de haver keuken toe en laat 10 min. zachtjes koken.

  5. Voeg de mosterd toe en pureer alles met de staafmixer tot een gladde soep. Voeg eventueel voor een romiger soep naar smaak meer haver keuken toe.

  6. Serveer de soep in glazen en garneer met de zuurkool.

  • combinatietipWijntip: lekker met Nicolas Carlin Sancerre.
  • combinatietipOok lekker met knapperig gebakken katenspek. De soep is dan niet meer vegan.
  • bereidingstipGebruik de rest van de zuurkool in een stamppot of ovenschotel. Gebruik de overige haver keuken in plaats van melk in een romige (aardappel)puree.
  • achtergrondinfoDe portiegrootte van dit gerecht is bedoeld voor een uitgebreid diner van 5- of 7-gangen.

Wat vond je van dit recept?

Mosterdsoep met zuurkool

Tijd voor een verwenmomentje, zo tussen het voor- en hoofdgerecht in. En verwennen dit doet romige vegan soepje met mosterd en zuurkool zeker.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig