Schil en rasp de gember met de grove rasp. Vang het sap op.
Breng een steelpan met het water op laag vuur aan de kook en voeg de suiker en de gember inclusief het sap toe. Laat op laag vuur ca. 30 min. tegen de kook aan verwarmen. Roer regelmatig. Zet het vuur uit en laat nog 30 min. afkoelen.
Schenk de siroop door een fijne zeef in een schone fles, laat verder afkoelen en draai de dop dicht.
Gembersiroop
Gembersiroop heeft de perfecte balans tussen zoet en pittig.
- algemeenGenoeg voor ca. 350 ml gembersiroop.
Gembersiroop
Gembersiroop heeft de perfecte balans tussen zoet en pittig.

1 porties
1625 kcal
35 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Schil en rasp de gember met de grove rasp. Vang het sap op.
Breng een steelpan met het water op laag vuur aan de kook en voeg de suiker en de gember inclusief het sap toe. Laat op laag vuur ca. 30 min. tegen de kook aan verwarmen. Roer regelmatig. Zet het vuur uit en laat nog 30 min. afkoelen.
Schenk de siroop door een fijne zeef in een schone fles, laat verder afkoelen en draai de dop dicht.
algemeen:Genoeg voor ca. 350 ml gembersiroop.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 1 portie)
150 g verse gemberwortel
200 ml water
400 g rietsuiker
Dit heb je nodig
grove rasp
gesteriliseerde fles (500ml)