bewaar
No bake cheesecake met aardbeien en vlierbloesem
No bake cheesecake met aardbeien en vlierbloesem
bewaar

No bake cheesecake met aardbeien en vlierbloesem

Moet je kijken hoe de aardbeien in deze no bake cheesecake zijn verwerkt; een plaatje om te zien!

20 min. bereiden
3 uur wachten
11waarderingen

Ingrediënten

16 personen

200 g

AH granola noten & pitten

125 g

dadels zonder pit

¼ tl

zout

1 el

water

7 blaadjes

gelatine

250 ml

De Zaanse Hoeve verse slagroom

50 g

poedersuiker

600 g

aardbeien

200 ml

vlierbloesemsiroop

400 g

roomkaas naturel

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • bakpapier

  • springvorm met losse bodem (20 cm)

Moet je kijken hoe de aardbeien in deze no bake cheesecake zijn verwerkt; een plaatje om te zien!

Aan de slag

1

Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier. Maal in de keukenmachine de granola, dadels en het zout in 4-5 min. tot een samenhangend mengsel. Voeg het water toe als het nog niet plakt. Verdeel gelijkmatig over de bodem van de vorm en druk met natte vingers aan. Zet tot gebruik in de koelkast.

2

Week ondertussen de blaadjes gelatine 5 min. in een kom koud water. Klop de slagroom stijf met de poedersuiker. Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Hou 200 g (per taart) apart voor garnering. Halveer van de rest van de aardbeien 6 stuks in de lengte.

3

Verwarm de helft van het vlierbloesemsiroop op laag vuur. Knijp de gelatine uit, voeg toe en roer tot de blaadjes zijn opgelost. Laat iets afkoelen.

4

Doe de roomkaas samen met ¼ van de vlierbloesemsiroop, 4 aardbeien en het gelatinemengsel in de keukenmachine en mix tot een romig mengsel. Spatel de slagroom er zo luchtig mogelijk door.

5

Neem de taartbodem uit de koelkast. Verdeel de gehalveerde aardbeien met het puntje omhoog en de snijkant naar buiten rondom tegen de zijkant van de springvorm. Zet de rest van de aardbeien voor de vulling met het puntje omhoog op de bodem van de springvorm. Schep het roommengsel erover en strijk glad. Laat minimaal 3 uur afgedekt opstijven in de koelkast.

6

Halveer ondertussen de achtergehouden aardbeien voor de garnering. Meng in een kom met de rest van de vlierbloesemsiroop. Laat staan tot gebruik.

7

Neem de taart uit de koelkast. Haal de springvorm voorzichtig los. Schep de gemarineerde aardbeien erbovenop en serveer.

vegantipVervang de granola door granola nuts & seeds (zak 350 g, Holie). Vervang de gelatine door 1 zakje agaragar (7 g). Meng de agaragar door de koude siroop en breng langzaam aan de kook tot het geleert. Vervang de slagroom door een plantaardig alternatief (pakje 250 ml, Alpro Whipping, op te kloppen). Vervang de roomkaas door een plantaardig alternatief voor roomkaas (bakje 200 g, Violife Creamy). Vervang de poedersuiker door veganistische poedersuiker (AH).

No bake cheesecake met aardbeien en vlierbloesem

Moet je kijken hoe de aardbeien in deze no bake cheesecake zijn verwerkt; een plaatje om te zien!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig