Pasteitjes met Hollandse garnalen en tuinerwtenspread
Pasteitjes met Hollandse garnalen en tuinerwtenspread
bewaar
bewaar

Pasteitjes met Hollandse garnalen en tuinerwtenspread

Op zoek naar een feestelijk kerst-voorgerecht? Ga voor deze kant-en-klare pasteitjes van bladerdeeg die je vult met tuinerwtenspread en Hollandse garnalen.

10 min. bereiden
10 min. oventijd
2waarderingen

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 165 °C. Klop het ei los. Bestrijk de bovenkant van de pasteitjes met wat ei en bestrooi met het sesamzaad. Bak de pasteitjes ca. 10 min. in de oven.

2

Kook ondertussen de bevroren tuinerwten 5 min. en giet af. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de dille grof.

3

Doe de tuinerwten met de zuivelspread, 1 tl citroenrasp (per 4 personen), 1 el citroensap (per 4 personen) en ⅔ van de dille in de hoge beker van de staafmixer en pureer tot een egale spread. Meng ¾ van de Hollandse garnalen erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Snijd de ‘kapjes’ uit de pasteitjes. Verdeel de sla over de borden en leg op elk bord een pasteibakje. Schep de spread erin en verdeel de rest van de garnalen erover. Garneer met de rest van de dille en leg de kapjes erop.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pasteitjes met Hollandse garnalen en tuinerwtenspread

Op zoek naar een feestelijk kerst-voorgerecht? Ga voor deze kant-en-klare pasteitjes van bladerdeeg die je vult met tuinerwtenspread en Hollandse garnalen.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig