bewaar
Vegan filodeegpakketjes met cranberry-vruchtenspread van Jason van The Indigo Kitchen
Vegan filodeegpakketjes met cranberry-vruchtenspread van Jason van The Indigo Kitchen
bewaar

Vegan filodeegpakketjes met cranberry-vruchtenspread van Jason van The Indigo Kitchen

Geen cadeautje onder de boom, maar een cadeautje op je bord. Deze filodeegpakketjes met vegan kaas en cranberry-vruchtenspread wil je meteen uitpakken.

20 min. bereiden
15 min. oventijd
4waarderingen

Ingrediënten

4 personen

20 g

gepelde pistachenoten

1

sinaasappel

40 g

cranberry en blauwe bessen vruchtenspread

50 g

plantaardige ongezouten boter

70 g

Nurishh plantaardig alternatief voor camembert

4 vellen

diepvries filodeeg

Dit heb je nodig

  • schone theedoek

  • bakkwast

  • keukentouw

  • traybake (AH Spaaractie)

  • bakpapier

Geen cadeautje onder de boom, maar een cadeautje op je bord. Deze filodeegpakketjes met vegan kaas en cranberry-vruchtenspread wil je meteen uitpakken.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Hak de pistachenoten fijn. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil. Meng de vruchtenspread met de helft van de pistachenoten en 1 tl sinaasappelrasp. Smelt de plantaardige boter in een steelpan. Snijd het vegan alternatief voor camembert in 4 gelijke plakjes. 

2

Leg 2 vellen filodeeg op elkaar en snijd in vieren, zodat je 8 vierkantjes hebt. Bewaar de rest van de vellen filodeeg onder een schone, vochtige theedoek.

3

Bestrijk 1 vierkantje met wat gesmolten plantaardige boter, leg er een tweede vierkantje op en bestrijk weer met plantaardige boter. Leg een plakje vegan camembert in het midden en besmeer dit met ¼ van de vruchtenspread. Vouw het vervolgens dicht tot een langwerpig pakketje. Maak zo nog 3 pakketjes.

4

Halveer de rest van de plakken filodeeg en bestrijk elke helft met wat gesmolten plantaardige boter. Verdeel de gevulde pakketjes erover en rol het deeg vanaf de lange zijde op. Vorm een christmas cracker door beide uiteinden van het deeg aan elkaar te knijpen. Bind de uiteinden vast met stukjes keukentouw. 

5

Leg de pakketjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met de rest van de plantaardige boter. Bestrooi met de rest van de pistachenoten en bak 12-15 min. in de oven. Haal uit de oven en serveer.  

combinatietipLekker met een stukje pure vegan chocolade op het stukje vegan alternatief voor camembert voor een chocolaty twist.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Vegan filodeegpakketjes met cranberry-vruchtenspread van Jason van The Indigo Kitchen

Geen cadeautje onder de boom, maar een cadeautje op je bord. Deze filodeegpakketjes met vegan kaas en cranberry-vruchtenspread wil je meteen uitpakken.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig