Kerstboom- en kersthuiscakejes
Bakken met fantasie is het thema van deze Kerst. Dus breng je alles tot leven met deze kerstboom- en kersthuiscakejes.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Zeef de bloem, bakpoeder en het zout boven een kom. Doe de op kamertemperatuur boter, basterdsuiker en het vanille-extract in de kom van de staande mixer en klop in 5 min. luchtig.
Klop 1 voor 1 de eieren erdoor. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige is opgenomen. (Let op: het kan gaan schiften, maar als de bloem wordt toegevoegd, komt dat weer goed.) Zet de mixer op de laagste stand en voeg het bloemmengsel in 3 delen toe. Mix tot een glad beslag.
Meng ¼ van het beslag met de groene kleurstof en doe in een spuitzak. Doe de rest van het beslag in de andere spuitzak. Bestuif de vormpjes met wat bloem. Spuit de kerstboomvormpjes voor ¾ vol met het groene beslag en de kersthuisvormpjes voor ¾ vol met het andere beslag. Bak de kersthuiscakejes in ca. 25 min. gaar in de oven, bak de kerstboomcakejes de laatste 15 min. mee. Haal uit de oven en laat 30 min. afkoelen. Keer de vormpjes en haal de cakejes er voorzichtig uit. Laat nog 30 min. afkoelen.
Snijd een stukje van de onderkant van alle cakejes zodat ze goed blijven staan. Verwarm het glazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spuit een slinger van glazuur op de kerstboompjes en leg hier de zilveren parels op. Spuit met de rest van de glazuur een dakje op de kersthuisjes en bestrooi dit met het kokosrasp en de gouden sterrenmix.
Kerstboom- en kersthuiscakejes
Bakken met fantasie is het thema van deze Kerst. Dus breng je alles tot leven met deze kerstboom- en kersthuiscakejes.
null personen
385 kcal
30 min. bereiden
60 min. wachten
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Zeef de bloem, bakpoeder en het zout boven een kom. Doe de op kamertemperatuur boter, basterdsuiker en het vanille-extract in de kom van de staande mixer en klop in 5 min. luchtig.
Klop 1 voor 1 de eieren erdoor. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige is opgenomen. (Let op: het kan gaan schiften, maar als de bloem wordt toegevoegd, komt dat weer goed.) Zet de mixer op de laagste stand en voeg het bloemmengsel in 3 delen toe. Mix tot een glad beslag.
Meng ¼ van het beslag met de groene kleurstof en doe in een spuitzak. Doe de rest van het beslag in de andere spuitzak. Bestuif de vormpjes met wat bloem. Spuit de kerstboomvormpjes voor ¾ vol met het groene beslag en de kersthuisvormpjes voor ¾ vol met het andere beslag. Bak de kersthuiscakejes in ca. 25 min. gaar in de oven, bak de kerstboomcakejes de laatste 15 min. mee. Haal uit de oven en laat 30 min. afkoelen. Keer de vormpjes en haal de cakejes er voorzichtig uit. Laat nog 30 min. afkoelen.
Snijd een stukje van de onderkant van alle cakejes zodat ze goed blijven staan. Verwarm het glazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spuit een slinger van glazuur op de kerstboompjes en leg hier de zilveren parels op. Spuit met de rest van de glazuur een dakje op de kersthuisjes en bestrooi dit met het kokosrasp en de gouden sterrenmix.
bereidingstip:
variatietip:
serveertip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g tarwebloem
1 tl bakpoeder
½ tl zout
250 g ongezouten roomboter
250 g witte basterdsuiker
½ el vanille-extract
5 witte scharreleieren
½ tube groene kleurstof
125 g wit glazuur
1 el zilveren parels
1 el geraspte kokos
1 el AH Excellent sterrenmix goud
Dit heb je nodig
staande mixer
spuitzakken
siliconen bakvorm kerstboompjes (ingevet)
siliconen bakvorm huisjes (ingevet)