bewaar
Gevuld eitje met avocadocrème en gerookte zalm
Gevuld eitje met avocadocrème en gerookte zalm
bewaar

Gevuld eitje met avocadocrème en gerookte zalm

Deze gevulde eitjes met avocadocrème en gerookte zalm lijken wel cadeautjes. En er is genoeg voor iedereen. Een betoverend begin!

20 min. bereiden
7waarderingen

Ingrediënten

4 porties

4

witte scharreleieren

1

limoen

5 g

peterselie

½

eetrijpe avocado

½ tl

uienpoeder

1 flesje

gold glitterspray 

25 g

gerookte zalmfilet

½ tl

zalmforeleitjes

1 snufje

chilivlokken

Dit heb je nodig

  • staafmixer met hoge beker

  • spuitzak met kartelmondje

Deze gevulde eitjes met avocadocrème en gerookte zalm lijken wel cadeautjes. En er is genoeg voor iedereen. Een betoverend begin!

Aan de slag

1

Kook de eieren hard. Pel de kapjes er voorzichtig af, zorg dat de schalen heel blijven. Haal met een theelepel het ei eruit.

2

Boen de limoen schoon, rasp de groene schil van de helft van de limoen en pers de hele vrucht uit. Snijd de peterselie grof (houd een paar blaadjes achter voor garneren). Schil de avocado en verwijder de pit. Doe de eieren, avocado, peterselie, uienpoeder, 1⁄4 tl limoenrasp en 1 el limoensap (per 4 personen) in de hoge beker en pureer met de staafmixer glad. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de vulling in de spuitzak.

3

Spuit de eierschalen goud met de goudspray en zet in de eierdoppen. Leg op elk eitje wat zalm en een schepje zalmeitjes. Garneer met peterselie en bestrooi met de chilivlokken.

4

Snijd de zalm in kleine stukjes. Vul de eierschalen met avocadocrème.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gevuld eitje met avocadocrème en gerookte zalm

Deze gevulde eitjes met avocadocrème en gerookte zalm lijken wel cadeautjes. En er is genoeg voor iedereen. Een betoverend begin!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig