bewaar
Geitenkaasbonbon met hazelnoot en gouden rozemarijn
Geitenkaasbonbon met hazelnoot en gouden rozemarijn
bewaar

Geitenkaasbonbon met hazelnoot en gouden rozemarijn

Aan deze bonbons komt geen chocolade te pas, wel geitenkaas. Dat maakt het de perfecte hartige bonbon. Als een ware pattisier sprenkel jij er de gouden rozemarijn over.

25 min. bereiden
9waarderingen

Ingrediënten

6 porties

300 g

pastinaken

1

citroen

50 g

hazelnoten

125 g

geitenkaas schijfjes

½ tl

gedroogde dragon

1

takje rozemarijn

1 flesje

gold glitterspray 

Dit heb je nodig

  • dunschiller

  • vershoudfolie

  • kopje

Aan deze bonbons komt geen chocolade te pas, wel geitenkaas. Dat maakt het de perfecte hartige bonbon. Als een ware pattisier sprenkel jij er de gouden rozemarijn over.

Aan de slag

1

Schil de pastinaak en schaaf in de lengte in dunne plakken met een dunschiller. Boen de citroen, rasp de gele schil van de vrucht en pers uit.

2

Verhit een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en rooster de hazelnoten 5 min. Laat afkoelen en hak fijn.

3

Meng de op kamertemperatuur gekomen geitenkaas met ½ el citroensap en 1 tl citroenrasp (per 6 stuks), de hazelnoten, gedroogde dragon, peper en eventueel zout. Blancheer de pastinaak 10 sec. in kokend water. Giet af, laat uitlekken, dep droog met keukenpapier.

4

Leg in het kopje een stuk vershoudfolie. Bedek bodem en zijkanten van de kopjes met de plakken pastinaak. Laat ze iets overlappen en overhangen. Verdeel het geitenkaasmengsel erover en strijk de bovenkant glad. Vouw de pastinaak over de vulling, zodat alles bedekt is. Snijd overtollige stukjes pastinaak eraf. Vouw de folie erover en draai de bovenkant als een toffee dicht.

5

Spuit de rozemarijn goud met de goudspray en snijd in gelijke stukken. Verwijder de folie van de pastinaakbonbons en verdeel over een schaal. Garneer met een stukje gouden rozemarijn. Bestrooi met de rest van het citroenrasp.

variatietipJe kunt voor dit recept ook de gold glitter dust (potje) gebruiken.
bereidingstipJe kunt de bonbons t/m stap 4 tot 1 dag van tevoren maken. Bewaar in de vershoudfolie in de koelkast.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Geitenkaasbonbon met hazelnoot en gouden rozemarijn

Aan deze bonbons komt geen chocolade te pas, wel geitenkaas. Dat maakt het de perfecte hartige bonbon. Als een ware pattisier sprenkel jij er de gouden rozemarijn over.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig