bewaar
Bietenblini's met dille-crème fraîche en rivierkreeftjes
Bietenblini's met dille-crème fraîche en rivierkreeftjes
bewaar

Bietenblini's met dille-crème fraîche en rivierkreeftjes

Als dit geen goed begin van het kerstdiner is! Het prachtige rood van de blini’s zelf, het beleg met dilleroom, komkommerpickle en rivierkreeftjes. Toch liever een vegan twist? Kijk maar bij de tips onder het recept!

25 min. bereiden
1 uur 30 min. wachten
4waarderingen

Ingrediënten

4 personen

15 g

ongezouten roomboter

60 ml

bietensap

40 g

tarwebloem

20 g

boekweitmeel

½ tl

zout

1 tl

gedroogde gist

1

middelgroot ei

½

komkommer

50 ml

appelciderazijn

2 el

zonnebloemolie

7.5 g

verse dille

60 g

crème fraîche

100 g

verse rivierkreeftjes

½ bakje

tuinkers

Dit heb je nodig

  • vershoudfolie

Als dit geen goed begin van het kerstdiner is! Het prachtige rood van de blini’s zelf, het beleg met dilleroom, komkommerpickle en rivierkreeftjes. Toch liever een vegan twist? Kijk maar bij de tips onder het recept!

Aan de slag

1

Verhit de boter en het bietensap in een steelpan op laag vuur tot de boter is gesmolten. Zet het vuur uit en laat afkoelen tot lauwwarm.

2

Meng in een kom de bloem, het boekweitmeel, zout en de gist. Voeg al kloppend met een garde het lauwwarme bietenmengsel toe. Klop het ei erdoor en meng tot een glanzend beslag. Schenk in een schone kom. Dek af met vershoudfolie en laat 1½ uur op een warme plek rijzen.

3

Snijd ondertussen de komkommer in blokjes van een ½ cm. Doe in een kom en voeg de azijn toe. Laat 20 min. staan en schep af en toe om.

4

Verhit ¼ van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Schep steeds een ½ el beslag in de pan en bak per keer 5 blini’s (kleine pannenkoekjes van Ø 4-5 cm) in 2-3 min. lichtbruin en gaar. Keer halverwege. Zet het vuur lager als ze te snel bruin worden. Herhaal dit met de rest van het beslag. Snijd ondertussen de dille fijn en meng met de crème fraîche. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5

Leg de blini’s op een grote serveerschaal en besmeer met de dilleroom. Beleg met de komkommerpickle (zonder de azijn) en een paar rivierkreeftjes. Breng op smaak met peper en bestrooi met de tuinkers.

bereidingstipJe kunt de blini’s 1 maand van tevoren maken. Bewaar in een afgesloten bakje in de vriezer. Verwarm de bevroren blini’s verdeeld over een met bakpapier beklede bakplaat ca. 8 min. in het midden van de oven op 180 °C.
variatietipJe kunt de bietenblini’s in dit gerecht ook vervangen door AH Blini’s.
vegantipVervang de crème fraîche door 100 g pompoenhummus en de rivierkreeftjes door 50 g gehakte walnoten.
wijntipLekker bij dit gerecht is een glas Casillero del Diablo Chardonnay Reserva. Smaak: wit, vol en droog. Herkomst: Chili. Stevig en romig, met fijne zuren. Dé match voor dit voorgerecht.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Bietenblini's met dille-crème fraîche en rivierkreeftjes

Instructievideo - 01:09 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Bietenblini's met dille-crème fraîche en rivierkreeftjes

Als dit geen goed begin van het kerstdiner is! Het prachtige rood van de blini’s zelf, het beleg met dilleroom, komkommerpickle en rivierkreeftjes. Toch liever een vegan twist? Kijk maar bij de tips onder het recept!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig